Spelade med bruten tumme

Här är senaste skadenytt när det gäller Umeå BSKT. Ja, ni vet laget som denna säsong konstant åker på nya skador.

Efterskörden till skrällmatchen i går kväll fredag där Umeå slog Jämtland med 87-83 är att amerikanske guarden Gerald Williams är skadad och borta minst två veckor, kanske mer.

Direkt efter matchen kände Williams ingenting. Men sedan kom smärtan. Det visade sig att han spelat färdigt matchen – där han gjorde 15 poäng, tog fyra returer, hade tre assists och tre steals – med bruten tumme.

– Han var full av adrenalin i slutet av matchen och kunde spela, nu har en första undersökning visat på ett brott i yttersta leden av vänstra tummen. På måndag ska han till läkare för ny bedömning och efter det får vi veta hur skadan ska behandlas och om det kräver gipsning, säger Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano.

Umeå har kvar två matcher i grundserien, Norrköping borta den 23 mars och Södertälje borta den 28 mars. SM-kvartsfinalspelet inleds i skiftet mars/april. BSKT är så gott som slutspelklart efter vinsten mot Jämtland – även om Malbas teoretiskt fortfarande har chansen, Malmö-laget måste då vinna minst tre matcher av de fyra de har kvar i tuffa programmet Södertälje (borta), Norrköping (hemma), Borås (borta) och BC Luleå (borta).

Luca Romano:

– Preliminärt kan det röra sig om två veckor för Gerald, men det är svårt att veta. Skadan sitter långt ut på tummen och det är i alla fall vänster hand (Williams har höger hand som skotthand).

Bilden: Gerald Williams. Foto: Peter Hegethorn.

Läget i tabellen:

1. BC Luleå                       22/7   44
2. Norrköping Dolphins     20/8   40
3. Södertälje Kings           19/8   38
4. Uppsala Basket           17/11  34
5. Jämtland Basket         15/14  30
6. Borås Basket              15/14  30
7. Nässjö Basket             13/17  26
8. Umeå BSKT                  5/25  10
———————————————–
9. Malbas                          3/25    6

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.