Udominates rekordplan

På onsdag kväll är det tänkt att Udominate Basket ska ta rekordet för Basketligan dam genom seger nummer 27 av 27 möjliga i grundserien, som Bloggen tidigare berättat har det alltså inte hänt att något lag varit obesegrat sedan högsta serien bytte skepnad och blev ligan, alltså säsongen 2001/2002.

Uppgiften på onsdag gäller bortamatch mot Östersund Basket som ska försöka säkra sin slutspelsposition som serieåtta.

Hur är planen för att ni ska ta 27:e raka?

– Fokus är att vi ska spela vårt vanlig spel med bra försvar, inget speciellt även om vi förstås har scoutat motståndet, säger coach Bo Ågren-Malm.

Något hot mot segersviten?

– Hemmalaget kommer att offra allt för att ta sig till slutspel och har Östersund en dag där de sätter allt från trepoänglinjen blir det riktigt tufft. Men det är tjusningen med idrott. Visste man i förväg hur allt ska sluta är det väl ingen poäng att hålla på, då skulle man lika gärna sitta hemma och samla navelludd. Ta fotbollens Champions League med Barcelona, hade någon tippat på att de skulle torska med 0-4 i första matchen mot Paris? Och att de sedan skulle vinna med 6-1 i returen?

När reser ni till Östersund?

– Vi åker nog på matchdagen, om det inte blir någon varning för omslag till dåligt väder.

Läget i truppen, kan det bli comeback för Dia Lukacovicova?

– Dia har börjat träna, sedan får vi se. Det är dag för dag som avgör. I övrigt finns det lite småskavanker, vi får se på sista träningen innan matchen hur läget är.

Hur många spelare åker med till Östersund av de 17 som finns i truppen?

– Återstår att se, troligtvis tar vi med mellan 10-12 stycken, säger Bo Ågren-Malm som avrundning på denna lilla måndagskoll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.