Ett 1 maj-svep

En litet svep runt om i basketvärlden ger vid handen att:

Jonas Jerebko fick spela fem minuter när hans Boston vann första kvartsfinalen mot Washington med 123-111.

x x x x x

I förhandssnacket inför svenska herrarnas SM-finalspel med start tisdag är det såklart en hel del uppmärksamhet kring det faktum att bröderna Massamba ställs mot varann. Södertälje Kings Thomas Massamba mot BC Luleås Brice Massamba. (Tidigare har syrran Tanya Massamba varit i final med Udominate).

– En Massamba kommer att vinna guld i alla fall. Jag och Thomas spelar ju inte på samma position så det blir inte så mycket rivalitet, men det blir alltid lite skitsnack, det blir det, säger Brice till Sportbladet.

x x x x x

Norrköping Dolphins coach Adnan Chuk har hyllat spelarna i sitt lag, men är fortsatt inte nöjd med situationen och satsningen i klubben.

– Det går inte att fortsätta på det här sättet. Drivet handlar inte om att utveckla basketlaget. Allt har hamnat vid sidan om basketen, i stället handlar det om att utveckla Dolphins till något sorts företag. Jag gick in i det här med en treårsplan som tog en helt ny väg eftersom vi inte kunde fullfölja det vi pratade om, säger han till Folkbbladet Östgöten.

Klubbchefen Lasse Johansson konstaterar att satsning inför nästa säsong beror på ekonomin.

– Vi står på de två benen, samarbetspartners och publiken. Det är tidigt att säga nu, ekonomiskt ligger vi ungefär enligt budget. Exakt hur det blir vet vi vid halvårsskiftet. För att vi ska kunna växa måste vi öka de delarna. Det är enkel matematik, säger Lasse Johansson till Norrköpings Tidningar.

x x x x x

Telge Baskets damer utmanade Udominate rejält i semifinalserien. En av nyckelspelarna i Telge uttrycker nu tvekan inför framtiden.
– Det kanske blir spel, det kanske inte blir spel. Jag vet faktiskt inte just nu, säger Tilde Ahlin till Länstidningen i Södertälje.

x x x x x

Silly season har inte kommit igång ännu. För Östersunds-Posten har coach Torbjörn Gehrke förklarat läget där Jämtland gärna vill behålla i princip hela truppen;

– Just nu är det ”skuggboxning”. Spelarna vill gärna ha lite mer i lön än vad vi erbjuder, men vi har fortfarande ekonomiska ramar att förhålla oss till.

Ny arena och publikrekord i slutspelet – men Jämtland gör ingen kassasuccé för säsongen. Det ser dock ut att bli ett litet positivt resultat.

– Vår kostnadsmassa har också ökat en hel del, säger ordförande Erik Westin till ÖP.

x x x x x

På damsidan har det börjat röra på sig lite grand. Säsongens ligaspel hade en poängdrottning i Mark Baskets amerikanska Tiasha Gray. Hon har nu enligt Markbladet skrivit på ett treårskontrakt med Bnot Hertzeliya i den israeliska högstaligan.

En som ska bli kvar i Mark är coachen Robin Sandberg.

– Vi är i princip överens om kontraktet, men vi väntar på besked om han kommer få fortsätta på skolan. Skall vi ut och jaga nya spelare måste vi veta vem som är coach först, säger klubbens sportchef Lars Ljunggren till Borås Tidning.

x x x x x

En coach som inte blir kvar är David Leman i Visby Ladies, ja ni vet – ligaåttan som åkte ut i kvartsfinal mot Udominate.

– Ett beslut som bygger på den dialog klubben haft med David och ett beslut som kändes rätt för båda parter. Visby BBK blickar nu framåt i våra förberedelser inför kommande säsong och sökandet efter en ny headcoach, säger klubbens ordförande Johan Palmqvist i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.