Fler kontraktsförslag

Framtidsmannen Anton Leth blev först att skriva kontrakt med Umeå BSKT. Han har redan tränat en säsong med laget och tänker sig ligadebut 2017/2018.

– Planen är att plugga vidare i Umeå tre år till och samtidigt jobba på det basketmässiga. Nästa steg är att kämpa för att utvecklas som spelare och jag satsar stenhårt för att bli redo när chansen kommer. Jag hoppas att det i alla fall blir spel i några minuter, säger Anton.

Mer läsning (Plus): Framtidsman först i BSKT

Umeås lagbygge handlar nu i första hand om att se vilka lokala/svenska spelare från fjolårstruppen som vill förlänga. Egal Saleman, André Nilsson, Johan Rönström, David Jallow och Fredrik Björnsson är sådana exempel.

– Vi har en dialog med alla och har börjat ge ut kontraktsförslag, säger sportchef Luca Romano.

Mästarlaget BC Luleå har i dagarna förklarat att de inte vill behålla alla yngre spelare, exempelvis Andreas von Uthmann. Något för Umeå?

– Det är ett intressant namn och inget är uteslutet, men i dagsläget har vi inte tagit någon kontakt. Det är ju också möjligt för spelare att höra av sig till oss, nu är det bara åtta lag i ligan och inte så många platser till buds för spelare, säger Luca Romano.

Hur går det med jakten på en ny assisterande coach som ska jobba ihop med Jesper Gustavsson?

– Det har blivit något nej av tränare som av praktiska skäl inte kunnat ta uppdraget. Just nu har vi en lista på fyra namn som vi utvärderar, redovisar Luca Romano.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.