En ny välvillighet

Hur skulle du känna dig om du gång på gång fick parkeringsböter och blivit jagad för att pengarna ska in – fast du trodde att du parkerat rätt. Och sedan få beskedet att parkeringsbolaget ändrat sig – men att bara de som parkerar på samma ställe framöver slipper betala. Du som redan åkt dit är ändå torsk.

Ungefär så verkar det vara när det gäller Svenska Basketbollförbundets regler för ligacoachernas licenser.

Förra säsongen var det mer än en klubb som hade problem då förbundet inte godkände deras anlitade coacher. Då gällde det att ta merkostnader för att anlita ytterligare någon (med rätt papper) som kunde följa med på match, eller så blev det till att betala böter.

Nu har förbundet gått ut med att det blir annorlunda. Om en klubb har en coach som inte har ”rätt utbildning” så ska dispensansökningar ”behandlas välvilligt”. Anledningen är att det utbildningskravet för ligacoacher som infördes för ett antal år sedan nu ska utredas.

Så här beskriver förbundet det nya läget på sin hemsida:

”Inom ramen för Utbildning 2.0 tas nya och reviderade utbildningar fram på alla nivåer, från Bas hela vägen upp till steg 4. Nya steg 4 kommer att sjösättas under 2018 och steg 4 i sin nuvarande form kommer inte att anordnas fler gånger.
Förbundsstyrelsen utvärderar fortlöpande våra olika verksamheter och krav för att säkerställa att vi lägger våra begränsade resurser på rätt saker, för svensk baskets bästa, på lång sikt. I samband med att en ny utbildning formas, kommer därför formen och nivån för utbildningskravet för ligacoacher att utredas.
Eftersom utbildningskravet ska utredas och ingen ny utbildning erbjuds förrän nästa år, kommer eventuella dispensansökningar från utbildningskravet inför säsongen 2017/2018 att behandlas välvilligt.”

P.s. Enligt uppgift från Udominate Basket var det nu på försommaren inga problem med att få nye internationellt erfarne och utbildningsmässigt välmeriterade coachen Julian Martinez Alman validerad/godkänd.

Bloggen har inga uppgifter om Umeå-klubben tänker försöka få återbetalning på böter från tidigare i år då förbundet inte godkände coachlösningar.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.