Klart: Först in i Udominate

Udomiate Baskets första nyförvärv inför säsongen 2017/2018 är en spelare som varit i Umeå förr. Både som hemmaspelare och som motståndare.

Landslagsspelaren från Litauen, Mante Kvederaviciute, kommer tillbaka.

– Kul att hon kommer tillbaka, vi vet vad det är för person och det är en välmeriterad spelare som varit med i EM-slutspel och i Euroleague, säger Udominates sportchef Bo Ågren-Malm.

Mante Kvederaviciute spelade med Udominate hösten 2014, men fick känning av en knäskada och hann bara med tolv ligamatcher och lite spel i EuroCup innan säsongen tog slut redan i november.

– Förra året gjorde hon en full säsong i Grekland och sedan i Visby, hon är fullt tillbaka på hög nivå och har även återtagit sin plats i Litauens landslag, säger Bo Ågren-Malm.

Mante kan spela både på position två och tre. Hur ska hon användas i ert lagbygge?

– Det beror nog mer på vilket motstånd vi ska möta, Mante är användbar på många sätt både defensivt och offensivt. Hon kan spela lite överallt och är en spelartyp som är redo att jobba hårt och göra allt för laget så vår nya coach ville gärna ha henne.

Övergången har enligt Bo Ågren-Malm varit klar en tid. Att han träffade henne i samband med Barton Clinic i Stockholm förra helgen hade inget med kontraktet för 2017/2018 att göra.

– Nej. Hon var där på clinicen av eget intresse. Men jag måste säga att det är kul att hon vill komma tillbaka Umeå

Bloggen fick i dag tag på Mante Kvederaviciute. Att hon återvänder till Umeå var ingen skräll då hon redan i samband med vårens kvartsfinalspel mellan Udomniate och Visby utttryckte sig mycket positivt om Umeå.

– Det är egentligen ganska enkelt, jag är glad för chansen att komma tillbaka och ser fram mot att hjälpa laget. Jag kommer till Umeå så fort nya coachen bestämt när försäsongen ska dra igång, säger 26-åringen som förra säsongen i Visby snittade 15,8 poäng, 5,3 returer, och 3,7 assists.

Mer läsning (Plus): Ouppklarade affärer i Umeå

Utöver att hon gillar Umeå och Udominates satsning så finns även lite personliga skäl att komma tillbaka.

– Det blev ju inte så många matcher förra gången, så jag har en del ouppklarade affärer som jag vill avsluta, säger Mante Kvederaviciute.

Bilden: I våras spelade Mante Kvederaviciute SM-slutspel med Visby som Udominate slog ut i två raka matcher i kvartsfinalen. Nu ser landslagsspelaren från Litauen fram mot en full säsong med Umeå.
Foto: Peter Hegethorn.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.