EM-slutspelet igång

Damernas EM-slutspel är i gång. Sverige är inte kvalificerat och inga spelare från Udominates senaste trupp finns med, den som var mest aktuell är Lettlands Zenta Melnika – men hon tackade tidigt till spel i sommar.

Litauen missade liksom Sverige i EM-kvalet, så Udominates nyförvärv Mante Kvederaviciute spelar i sommar en del olika vänskapslandskamper med Litauens landslag, bland annat en turnering i KIna.

I EM finns ett fåtal spelare bekanta från svenska ligan, det är Belgiens Julie Vanloo och Sofie Hendickx som tidigare spelat i Luleå. I EM-premiären där Belgien vann mot Montenegro med 66-64 hade Vanloo snudd på 30 minuter på golvet och det blev 5 assists, 4 returer, men bara 2 poäng (två straffkast) efter en tung skyttedag med 0 av 7 från golvet. Hendrickx fick nöja sig med sex minuter från bänken. Även i Slovenien finns en tidigare Luleå-spelare, det är Tina Trebec som fick tre minuter från bänken i premiären mot Frankrike.

EM-slutspelet pågår fram till den stora finalen som avgörs den 25 juni.

Bloggens tips är att Spanien och Frankrike gör upp om guldet. Utmanare i semifinaler Ryssland och titelförsvararen Serbien (dom dock oväntat torskade mot Grekland i första matchen i gruppspelet).
Bubblare i turneringen: Italien och Turkiet.

På plats i Tjeckien där EM spelas finns såklart en hel del svenskar, bland annat Udominates Bo Ågren-Malm och Oscar Stenberg. Det kom från herrarna på läktaren i Prag en kortfattad SMS-rapport till Bloggen;

”Grymt i går. Slovenien och Grekland, vilka insatser!”

Så här gick det första speldagen (fredag):

Grupp A: Ungern – Spanien 48-62. Ukraina – Tjeckien 59-47

Grupp B: Turkiet- Slovakien 69-58, Vitryssland – Italien 60-80

Grupp C: Slovenien – Frankrike 68-70, Serbien – Grekland 60-69

Grupp D: Lettland- Ryssland 59-71, Belgien- Montenegro 66-64

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.