Lagbygge på resande fot

Efter klartecken från Litauen och Mante Kvederaviciute, från USA och Tiffany Brown, har Udominate Basket i Umeå även klart med Danielle Elvbo från Lit i Jämtland.

Bloggen har sökt Danielle tidigare men inte fått svar – men i dag var hon nåbar i mobilen precis innan hon skulle kliva på ett flygplan från Gran Canaria med destination hem till Sverige.

– Det har varit en vecka på Kanarieöarna med vila och sol, men också träning, berättar Danielle.

– Jag kommer till Umeå någon gång i augusti, vet ännu inte exakt när.

x x x x x

Udominates lagbygge börjar på bakplan och det ser klart lovande ut med tre klara nyförvärv. Om man därtill tänker sig att det blir kvar namn som Hollie Mershon, Agnes Nordström och någon till så finns såväl skytte, attack och försvar från de ”mindre” spelarna.

Så här under silly season pågår såklart diverse kontakter mellan klubb/agenter/spelare. För jagande media är det inte alltid så lätt att få fram några klara besked. Men det är också så att det finns spelare som inte har så bråttom och spelare som har lite att fundera på innan definitiva beslut tas.

Tidigare har exempelvis Martina Stålvant till Bloggen via SMS hälsat: ”Efter en säsong som denna vill jag bara vara glad och harmonisk och må bra i kroppen. Vi får se vad som händer.”

Från Agnes Nordström, som fick vårens slutspel saboterat med en ny smäll mot sin tidigare skadade fot, kommer detta korta textmeddelande: ”Rehabar foten som jag tyvärr fortfarande har problem med”.

Udominates starke man Oscar Stenberg och sportchef Bo Ågren-Malm befinner sig på resande fot i Tjeckien där damernas EM-slutspel pågår. De ägnar sig bland annat åt att träffa en rad olika spelaragenter.

– Det är mycket kontaktskapande, vi bygger relationer. det är viktigt att ha bra dialog med de större agenterna, inte minst för framtiden, säger Bo Ågren-Malm.

Udominates trupp behöver även större spelare för positionerna närmare korgarna. Gör ni några spelarfynd i EM-lagen?

– Vi har ännu inte löst allting i truppen och det finns duktiga spelare som ännu inte har kontrakt, så vi får väl se. Sedan ska det förstås passa vår budget också, en sådan som Sonja Petrovic kostar väl som en hel trupp. Ana Dabovic ska vi nog inte heller ha…. säger Bo Ågren-Malm.

En intressant sak i lagbygget handlar om kommande säsongs spelschema. 22 matcher i svenska ligans grundserie och minst 15 matcher internationellt för Udominate som ska delta i såväl EuroCup som i den ”östeuropeiska ligan”.

– I svenska ligan kan man ha en matchtrupp på tolv spelare, då kan det vara sex svenska och sex importer, varav max tre amerikanskor. I Europa kan man använda två amerikanskor, men ännu fler EU-spelare. Vill man så går det ju att ha någon extra import när vi spelar internationellt och sedan alternera vilka som används i ligan här hemma, resonerar Oscar Stenberg som tillägger:

– Här under EM finns i alla fall flera intressanta namn, både stora och små.

x x x x x

I EM-slutspelet finns även intressanta coachnamn. Exempelvis Kostas Keramidas som i åttondelen coachade Greklands damer till skrällseger mot Ryssland.
– Grekland gjorde ett superjobb och coachen såg så otroligt välbekant ut, men jag kom på att det var ju han som hade Solnas damer som gick till SM-final 2013, säger Bo Ågren-Malm.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.