Nyförvärvets hälsning från Kina-resan

Udominates senaste nyförvärv var inte helt lätt att få tag på – då det visade sig att hon precis är på väg mot Kina tillsammans med Litauens landslag. Med på samma resa är även Mante Kvederaviciute som också ska spela i Umeå från och med i höst. Plus förstås Santa Okockyte som nu lämnat Udominate för spel i tyska Wasserburg nästa säsong.

Kontakten med Gintare ”Gigi” Mazionyte lyckades och här kommer en hälsning från Kina-resan.

Efter frånvaro (sedan 2012) från seniorlandslaget är ”Gigi” åter med i truppen sitt lands representationslag.

– Låt oss gör en sak tydlig när det gäller landslaget, det här är bara ett träningsläger och en vänskapsturnering som vi ska spela i Kina med totalt sex matcher mot Kina, Kanada och Vitryssland.

Du spelade senast i Italien. Hur blir det att byta miljö till Umeå och svenska ligan?

– En drastisk skillnad blir att gå från söder och Italien ända upp tlll norra Sverige (skratt). Men jag ser verkligen fram mot kommande säsong. Jag har hört många bra saker om klubben där jag får alla möjligheter att utvecklas. Kul blir också att spela tillsammans med Mante (Kvederavicute) igen. Jag vet att hon var mycket nöjd där uppe så jag litar på hennes ord att Umeå är en bra plats, hälsar ”Gigi”.

Koll på svenska ligan?

– Förra säsongen följde jag ligan därför att det fanns spelare från Litauen där och även en tidigare lagkompis från Texas (Empress Davenport i Alvik). Så jag vet i alla fall en del.

Mer läsning (Plus): Litar på att Umeå är en bra plats

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.