”Tråkig fot” kan stoppa Kabengano

Udominate Baskets vicekapten Salome Kabengano har en oviss framtid. Hon har inför kommande säsong haft dialoger med coacherna i Umeå, Luleå och Södertälje. Men den stora frågan är om hon blir tillräckligt frisk och smärtfri för att spela på hög nivå.

– Jag har en tråkig fot som inte vill att jag ska spela elitbasket, säger Salome Kabengano.

25-åringen har spelat de tre senaste åren i Udominate. Förra säsongen blev det 28 matcher och i snitt en speltid på 20 minuter med fem poäng, fyra returer och en och en halv assist per match.

Udominate vill ha henne kvar. Mästarlaget Luleå har visat intresse och moderklubben Telge är det lag hon försöker träna med under sommaren.

– Luleå har hört av sig och jag har haft en bra dialog med David (Visscher), jag tränar med Telge och har haft dialog med Viktor (Bengtsson) och jag har även haft dialog med Udominates nye coach Julian (Martinez Alman) och pratar med Oscar (Stenberg), säger Salome Kabengano.

Men beslutet handlar inte om förmåner i kontrakt eller hur olika coacher lägger fram sina idéer.

– Psykiskt kan jag inte dras med smärta en hel säsong till, det vore inte rättvist mot mig själv eller det lag jag skulle skriva på för. Ska jag spela på högsta nivå i Sverige ska jag vara frisk och hel också. Nu återstår att se vad läkarna säger när jag träffar dem, säger Kabengano.

Mer läsning (Plus): Karriären i fara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.