NBA-stjärnans förklaring

När det blev officiellt att svenske NBA-stjärnan Jonas Jerebko var klar klubbyte till Utah Jazz så twittrade han om att han växte upp som ett fan till just Utah Jazz.

Bloggen har genom åren i olika sporter sett och hört så många stjärnor direkt efter ny kontraktsskrivning påstå att de alltid älskat just den klubben, bla, bla, bla och inte alls gjort valet för pengarna….
I dag trevligt att få läsa Jonas Jerebkos förklaring till sitt statement.

Det är i en intervju i Markbladet som svaret finns:

– Man kan säga att det är mitt favoritlag. När jag var liten var jag alltid Utah Jazz när jag spelade tv-spel. En sommar när jag var över köpte jag ett linne med Karl Malone, det gick jag runt i mycket. Så det var kul att de visade intresse nu. De har försökt få mig tidigare också, de har varit intresserade ett bra tag. Det är klart att det påverkade mitt beslut också, säger NBA-stjärnan till Markbladet.

Jonas Jerebko ser fram att spela för Utah Jazz — som huserar i staden Salt Lake — kanske särskilt på hemmaplan då arenan ligger 1 300 meter över havet.
– Jag vet själv hur det är att komma till Salt Lake som bortalag, det är inte roligt. Man blir trött bara man går upp för trapporna. Som hemmalag har man en stor fördel av det. Och nu har vi ett lag med spelare som kan ”switcha” mycket i försvar och spela tufft. Det kommer att bli riktigt jobbigt att möta oss.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.