Tryouts i Umeå

I dag den 1 augusti har laget två kontrakterade spelare, Anton Leth och Fredrik Björnsson. Om två veckor ska Umeå BSKT dra igång med lagträningen.

– Vi siktar på att ha full trupp den 14-15 augusti då vi börjar, säger sportchefen Luca Romano.

Det innebär ett intensivt jobb både med spelare som finns i Umeå och med andra.

– Vi ska bland annat kolla på spelare som ska komma på tryouts, men jag vill inte ge några namn förrän det är klart med flygbiljetter och sådant.

– Vi går överlag framåt med våra förhandlingar och det kommer flera nyheter lite senare, säger Luca Romano.

Läget med profilspelare som Egal Saleman och André Nilsson?

– Vi har kontinuerlig dialog och pratar om många små saker som ska lösas. Det är mer komplext att göra kontrakt när klubben inte har så mycket pengar. Vi kan inte sätta en hög summa i ett lönekuvert utan måste hitta en kombination av lösningar med annat där vi kan hjälpa till med saker som exempelvis, lägenhet, jobb, mat.

Du är inte orolig?

– Nej. Vi jobbar efter en plan och det går bra. Det gäller att ha tålamod. Saker kan förändras. Exempelvis finns spelare som sade nej tidigare i sommar men som nu har öppnat dörren. Vi tänker också i första hand långsiktigt, kommande säsong är i mycket en förberedelse inför 2018/2019, säger Umeå BSKT:s sportchef.

BSKT-coachen Jesper Gustavsson håller i planeringen för försäsongen. Tanken är träningsmöten med ligakollegorna i norr samt en tripp med färjan österut.

– Vi ska försöka åka över till en turnering i Finland, men inget är spikat. Sedan kommer vi att försöka möta Jämtland Basket någon gång i mitten av september. Luleå är svåra att få tag på, de firar fortfarande guldet 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.