Tips från Tillman

Bidragande till att Christopher ”Chris” Singhateh kommer att vara en vecka i Umeå för att visa upp sig på BSKT-träningarna är guldtränaren Jens Tillman.

Tillman, som nu är tillbaka i dambasketen som tränare i Ungern, var förra säsongen rådgivare och assisterande tränare i Umeå BSKT. Han har fortsatt hjälpt Umeå-klubben med tips.

– Jens hade Singhateh som ung lovande spelare i Ockelbo innan Chris åkte över till USA. Vi har fått bra referenser från Jens som alltid har bra och tuffa spelarbedömningar, förklarar Umeås sportchef Luca Romano.

Den 27-årige forwarden Singhateh har bra vitsord även från tiden i USA och kommer att ha en vecka lång tryout med BSKT. Ligaklubben i Umeå har dessutom mer på ingång. Inte bara den nye amerikanske guarden Arik Smith – som beräknas landa i Umeå sent på måndagseftermiddagen. Om flyget är i tid kommer Smith att vara i sporthallen vid BSKT-träningen på måndagskvällen, men han ska ej delta i några kontaktövningar direkt efter flygresan över Atlanten.

Enligt uppgift ska BSKT under måndagen presentera en ny EU-spelare.

– Vi jobbar för fullt just nu och under måndagen borde det vara klart för ett nytt pressmeddelande, säger sportchef Romano utan att nämna något namn på EU-förvärvet.

– Senare under veckan ska det även komma in ytterligare en svensk tryoutspelare, så vi kommer nog att kunna vara 14-15 spelare på träning, deklarerar BSKT:s sportchef.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.