Stjärnan aktuell för Udominate

Bloggen kan avslöja att WNBA-spelaren och svenska landslagsstjärnan Farhiya Abdi är aktuell för Udominate i Umeå.

25-åringa forwarden (188 cm) från Stockholm, som spelat tre säsonger i Los Angeles Sparks (2013-2015) och som förra säsongen spelade med Mersin BSB i Turkiet och i Euroleague, är klubblös inför stundande säsong.

Udominate står i dialog med Abdis agent. Om affären sedan går i lås eller inte är svårt att säga.

Bloggens spekulation är att ett kontrakt med en klausul skulle kunna vara en lösning. Umeå-klubben behöver i första hand en spelare som Abdi för Eurocup-satsningen och spelaren kan ha intresse av att kunna röra på sig om det längre fram dyker upp någon öppning i en Euroleague-klubb. Samtidigt är det så att Udominates lagkapten Agnes Nordström kommer att behöva mer tid på sig innan hon kan vara redo för spel efter sin besvärliga fotskada. Klubben har även dialog med Salome Kabengano som väntar på läkarbedömningen av sin trilskande fot.

Udominate Baskets starke man Oscar Stenberg lämnar följande kommentar till namnet Farhiya Abdi.

– Vi försöker hålla koll och prata med de svenska spelare som är landslagsaktuella. Abdi är en sådan. Lollo Halvarsson är en annan och det finns fler. Sedan måste vi se till budgeten och vad tränaren vill ha.

En notering i sammanhanget är att Chioma Nnamaka som tidigare i dag presenterats av Luleå Basket också funnits med på Udominates ”landslagslista”.

– Udominate var det lite snack med, men jag kände att Luleå var det bästa för mig, säger Nnamaka till NK/NSD.

Bilden: Farhiya Abdi i Los Angeles-tröjan i Womens NBA.
Foto: Elaine Thompson AP/TT

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.