Umeå-vinst i Eurocup-lagens returmöte

De båda Eurocup-lagen Nymburk (Tjeckien) och Udominate möttes i fredags i träningscupen i Karlovy Vary. Då vann Umeå med tio poängs marginal. I dag tisdag var det returmöte i form av en träningsmatch på Nymburks hemmaplan.

Matchen slutade med Umeå-seger.
Nymburk-Udominate 79-86 (20-15, 19-22, 22-22, 18-27).

Summering: Udominates bästa match under träningsturnén i Tjeckien, kom igen med bra jobb och attityd efter en start på lite sega ben. Resultatmässigt hade segern kunnat bli lite större med bättre pricksäkerhet, ett minus var flera missade straffkast.

Coach Julian Martinez Alman: ”Vår hittills bästa match tillsammans, vi mötte en tuff motståndare och klarade tack vare hög koncentration av att hålla nere misstagen. Det var konsekvent spel i både anfall och försvar, en del saker blev ännu bättre i andra halvlek, exempelvis jobbet med att boxa ut i returtagningen. En bra laginsats där bollen delades bra och ofta hamnade hos rätt spelare, vi hade snudd på sju spelare på dubbla siffror i poäng”.

Mer läsning (Plus): Vann på energisk insats

Umeås poäng: Lisa Koop 18, Tiffany Brown 16, Marina Bas 12, Hollie Mershon 11, Ana-Marija Begic 10, Mante Kvederavicute 9, Gigi Mazionyte 7, Danielle Elvbo 3.
Spelade gjorde även Isabell Edholm och Sandra Hansson.
Nymburks främsta:  Krystal Vaughn 21, Petra Bakajsova 19, Aleksandra Khomenchuk 11, Alexandra Tarasava 8.

Bilden: Udominates Hollie Mershon till attack.

Udominate startade med femman: Tiffany Brown, Hollie Mershon, Mante Kvederaviciute, Gigi Mazionyte och Lisa Koop.

Hemmalaget rivstartade och tog ledningen med 14-5. Rapporterna talar om sega ben på Udominates spelare som tränat dubbla pass måndag plus ett förmiddagspass tisdag. Läge för att ta fram andra andan…
Första perioden slut: Nymburk-Udominate 20-15. I andra perioden kom Umeå igen och putsade siffrorna lite grand. Period 2: 19-22.

Läget i halvtid: Nymburk-Udominate 39-37.
Flest Umeå-poäng i paus: Lisa Koop 8, Marina Bas 6, Tiffany Brown 6, Ana-Marija Begic 5, Mante Kvederavicute 5.
Udominate matchar alla tio spelare.

I tredje perioden var Nymburk uppe i ledning med åtta poängs marginal vid 51-43 efter att gästerna kommit ut med dålig offensiv utdelning just efter paus. Det blev bättre och vid 58-59 tog Umeå ledningen för första gången – men då fick Nymburk i en trea till 61-59 just i slutet av perioden.
Period 3: 22-22.
Ställningen inför sista: Nymburk-Udominate 61-59.

Första fem minuterna av fjärde perioden har lagen i princip turats om att göra poäng, en liten tendens till fördel bortalaget med Umeå-ledning 69-73, 71-75, 73-77, varje gång följt av hemmapoäng så det skiljer två poäng…
1:50 kvar: 78-82.  Rysarslut på gång. (Vi får påminna oss om att det är träningsmatch och inte Eurocup).

Matchen slut: Nymburk-Udominate 79-86.
Alltså 18-27 i fjärde perioden.