Slut inför 4.650

För den som inte följde livesändningen med egna ögon så kommer här en slutrapport om matchen UMMC Ekaterinburg-Umeå Udominate.

Slutresultat: UMMC-Udominate 74-54 (24-14, 13-6, 18-21, 19-13).

Umeå hade en tuff första halvlek, men kom igen bra efter paus och var som närmast vid sju poängs underläge  början av fjärde perioden.

I matchsummeringen vann Umeå returtagningen med 31-33 och det var tack vare andra halvlek. På minussidan statistiken över turnover där var det 10 för hemmalaget och 22 för gästerna.

Umeås bästa poänglockare Hollie Mershon med 16. Gigi Mazionyte hade en ”dubbel-dubbel” med 11 poäng och 11 returer.
Flest poäng i UMMC hade Alba Torrens med 16.

Umeås alla poäng: Hollie Mershon 16, Gigi Mazionyte 11, Tiffany Brown 8, Mante Kvederaviciute 7, Lisa Koop 3, Danielle Elvbo 3, Marina Bas 2, Isabell Edholm 2, Sandra Hansson 2.
UMMC: Alba Torrens 16, Raisa Musina 11, Nika Baric 10, Olga Arteshina 10,  Latoya Sanders 8, Natalya Vieru 5, Tatyana Petrushina 4, Ebgenya Belyakova 4, Elena Beglova 4, Deanna Nolan 2.

I UMMC Cup blir det hemmalaget UMMC mot ungerska UE Sopron i söndagens final.

Udominate ställs mot ryska Nadezhda Orenburg i tredjeprismatch.

Bilden: Danielle Elvbo och Sandra Hansson försöker stoppa hemmalagets anfall.

Inramningen är rätt mäktig – med 4.650 åskådare i arenan som har femtusen som maxkapacitet. Så det är en rejäl upplevelse för Udominate-spelare som Elvbo, Edholm, Hansson med flera,

Hemmalaget kom ut precis som man kunde förvänta sig med hårt försvar och tuffa offensiva attacker mot korgen. UMMC kastar sig över de flesta returerna och utnyttjar varje Umeå-misstag. Udominate hängde med till 12-10 efter tre och en halv minut, sedan har det varit många stopp.

Ställningen i paus: 37-20 (24-14, 13-6).

Uppdatering: I den tredje perioden kom Umeå igen med mera fart på benen. Gästerna tog perioden med 18-21.
Noterbart är att Tiffany Brown linkat av banan med en vrickad fot. Såg dock inte allvarligt ut, men hon spelar inte mer i matchen.
Ställning inför sista: 55-41

UMMC har stannat av och sådant straffar sig alltid i basket.  Hemmlaget missar flera skott. Umeå gör snabba poäng på attack i början av fjärde och kommer så nära som 55-48!

I det läget tycker Alba Torrens att det får vara nog och sänker en tvåa plus en trea tll 60-48.
Udominates Lisa Koop blir utfoulad. Sex minuter kvar.

Med 3:22 kvar är läget 61-52, nio poängs skillnad. Då kliver Torrens fram när Umeå slarvar med passningar. Vips är det 66-52.
Trötta Umeå-spelare nu. Missar layup och tar något dåligt skott. 72-52. Det slutar vid 74-54.