”En jävla bajsmacka”

Landslagsguarden Salome Kabengano kommer inte att spela vidare med Udominate Basket. Hon kommer inte att spela alls den kommande säsongen.

Hon har fått tråkiga läkarbesked och måste genomgå ännu en operation med efterföljande rehab.

– Det här är vad jag skulle kalla en en jävla bajsmacka, säger Salome.

Hon har nu fått svar efter en slätröntgen som gjordes för en och en halv vecka sedan.

– Inga roliga besked, jag har något som sticker ut från hälbenet samt en massa förkalkningar. Detta kan åtgärdas genom operation, läkaren vill dock att jag göra en undersökning med magnetkamera också för att få en bättre bild.

– Operationen i sig är inte omfattande och rehabiliteringstiden är på tre-fyra månader. MEN eftersom detta inte är min första operation, utan blir min tredje i samma fot, så sade läkaren att han inte kan garantera något, förklarar Salome.

Under våren någon gång vet hon mer.

– Jag måste göra klart rehab efter operationen och först efter det går det att veta vad foten klarar. Visst är skador en del som ingår i sporten, men det suger bara att jag åkte på en kass hälsena som avgör om jag får spela eller inte, Det beslutet hade jag själv velat ta. säger Salome.

Utanför basketplanen pluggar Salome vidare vid Umeå Universitet.

– Jag är helt klar i juni nästa år. Får en kandidat i socialt arbete i jul men ska läsa på avancerat fram till sommaren så jag får titeln socionom.

Salome Kabengano är ”umebo” ett tag till i alla fall.

Bloggen: Vi ses väl då på läktaren någon gång.

Salome: Ja det gör vi.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.