Udominate fyller på

Udominate fyller på sin trupp.

Licensierad och klar för spel är Emelie Enjebo. 25-åringen på 180 cm började sin basketbana i Solna och hon har erfarenhet från sju ligaäsonger med Solna Vikings, Umeå Comets. Järfälla, 08 Stockholm, Sallén Uppsala, plus att hon förra säsongen var med och via kval förde upp AIK Basket till ligan.

Emelie Enjebo pluggar på polisutbildningen i Umeå har har tidigare i höst deklarerat att hon fokuserar på sin drömutbildning. Hon lämnade då en liten öppning för framtida basketspel och nu finns hon med på Udominates licenslista.

– Emelie är en aktad person med stort hjärta både på och utanför basketplanen så det är med glädje vi säger välkommen ”hem” till Umeå där hon i början av karriären spelade i högsta serien med Umeå Comets 2011/2012. Hon har sedan dess skaffat sig massor av erfarenhet från ligan, vilket vi kommer att stor nytta av. Dessutom, som alla vet, så har Emelie ett dödligt effektivt skytte från trepoängsland, säger Udominates sportchef Bo Ågren-Malm.

– Vi tror att vi kommer att ha stor nytta av Emelie och infasningen i laget kommer att gå väldigt smärtfritt eftersom hon bland annat tidigare spelat ihop med Tiffany Brown och Sandra Hansson i Sallén,

Udominate spelar i morgon lördag hemmamatch i svenska ligan då Norrköping gästar Umeå.

Bilden: Klassisk bild från 2011 då Emelie Enjebo spelade med Umeå Comets. Om spelaren i gul Solna-tröja nr 12 verkar bekant så stämmer det – Katarina Milenkovic.
Foto: Per Landfors/VK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.