Poäng Umeå: Gigi Mazionyte 19, Mante Kvederaviciute 15, Brianna Kiesel 12, Lisa Koop 12, Tiffany Brown 8, Ana-Marija Begic 7, Danielle Elvbo 1.

Kvällens andra match i gruppen: MBA Moskva-Spartak Moskva 70-60

3) MBA Moskva 1/1
4) Spartak Moskva 0/2

Här nedan Bloggens matchrapportering:

Fjärde perioden: 23-10.
Onödigt ivrig fjärde foul på Mazionyte. Långa anfall av Udominate som använder klockan och sedan håller tätt bakåt. På tre minuter bara 2-3 i poäng i fjärde. Det polska topplaget blir inte kloka på hur de ska bära sig åt mot detta Umeå-lag.
5 min 15 sek kvar: Vid 51-69 timeout Umeå. Nu gäller det att knyta ihop säcken och hålla poängmarginal.
Hemmalaget chansar såklart hårt i slutet och får med sig en femte foulavblåsning på Mazionyte.
4 min kvar: 56-70. Efter ytterligare en minut får hemmalaget i en trepoängare.
2:30 kvar: 59-72. Timeout Artego.
2:00 kvar: 62-72. Trea av Artego. Umeå har blivit lite väl stillastående nu. Kiesel lägger i två straffar. Artego kör blixtanfall och får med sig poäng och foul. Helplanspress.
1 min kvar: 65-74.
12 sek kvar: 70-74.
Det kostar att sluta spela. Artego jobbar på och får i ny trea. Timeout Umeå.
Inkast på offensiv planhalva – bollen till Kiesel som dribblar runt och sedan är det över.

Ställningen inför sista: Artego Bydgoszcz-Umeå Udominate 47-64.
En fantastisk tredje period. Brianna Kiesel presenterar sig och gör åtta raka poäng i slutet av perioden.
Klar fördel Udominate som i tredje spelade kusligt effektivt med bra defensiv och tålmodigt anfall.

Tredje perioden: 12-29.
Rejält ryck av Umeå som från 35-35 går till 38-49, bland annat via två trepoängare av Mazionyte. Tre minuter spelat efter paus och Artego tvingas till snabb timeout. Umeå började med vanliga förstafemman, men i denna period kom snabbt byte, Elvbo (som har lite svårt att hänga med i försvar) ut, Kiesel in.
Artego är klart stressat, tar lite forcerade skott och returerna plockar gästerna. Mitt i perioden 38-51. Toppspel av Umeå.

Ställning i halvtid: Artego Bydgoszcz-Umeå Udominate 35-35.
Summering:
Mycket jämn första halvlek där bortalaget verkligen är med och tävlar. Båda lagen har använt åtta spelare. Umeås nya amerikanska Brianna Kiesel har lirat åtta minuter, en försiktig debut där hon koncentrerat sig på att följa gameplan. Artegos Julie McBride tar blixtsnabba skott så fort hon skaffat sig minsta utrymme, med 13 poäng är hon i topp i halvleken. Bäst i Udominate Litauen-duon Mazionyte med 10 och Kvederaviciute med 8.
Samtidigt: MBA Moskva leder i paus med 35-21 (16-14, 19-7) mot Spartak Moskva.

Andra perioden: 18-20.
Bra spel av Umeå. Efter sex raka poäng av Mante är det 24-31 och timeout ett måste för hemmalaget. Tre och en halv minut före paus. Sedan utnyttjar Artegos Julie McBride att hon ska försvaras av Elvbo. Vips 30-32. Sandra Hansson har hoppat in. Gigi sänker en trea och vid 30-35 när gästeran åker på en foul tar Umeå timeout. 1:37 till paus. I slutet av perioden gör Gigi Mazionyte en onödig foul, hennes tredje, dessutom lagfoul Umeå. I nästa anfall blundar domarna för en rejäl foul av hemmalaget. Ska dock sägas att det totalt i halvleken är lika åt båda håll.

Första perioden: 17-15.
Helt jämnt i första perioden där största ledningen var Umeås vid 4-7. Efter åtta minuter kom Brianna Kiesel in i sitt debutinhopp. Mazionyte sju poäng för Umeå. Julie McBride sju poäng för Bydgoszcz.

Artego Arena tar max 1470 åskådare, av bilderna att döma blir det inte alls fullsatt denna afton.

Udominate startar med sin vanliga femma: Tiffany Brown, Danielle Elvbo, Mante Kvederaviciute, Gigi Mazionyte och Lisa Koop.
På bänken: Brianna Kiesel, Ana-Marija Begic, Sandra Hansson, Isabell Edholm.

Bloggen kommer att göra periodvis uppdatering om hur det går. Som framgår av föregående inlägg så går det att se matchen live och gratis via Youtube.