Slut: Brakförlust för Udominate

Efter två inledande vinster i gruppspelet i EuroCup så åkte Umeå Udominate på en överhalning borta mot MBA Moskva,

Matchen slut: MBA Moskva-Umeå Udominate 76-56 (18-15, 21-10, 18-11, 19-20)
Summering:
En brakförlust för Udominate som presterade mycket svagt och mötte ett bra hemmalag. MBA Moskva var bättre på alla punkter mot ett gästande gäng som hade dåligt lagspel, svagt försvar, klent skytte och massor av turnovers. Tänkta ledande spelare som de amerikanske guarderna Tiffany Brown och Brianna Kiesel hade en dålig dag på jobbet. Kiesel sköt 1 av 5 och Brown 1 av 8.

Udominates poäng: Mante Kvederaviciute 15, Lisa Koop 11, Gigi Mazionyte 10, Tiffany Brown 6, Danielle Elvbo 6, Brianna Kiesel 4, Ana-Marija Begic 4.
Flest returer: Gigi Mazionyte 11.

Fjärde perioden: 19-20
Fortsatt ett Udominate som är off. Exempel: Samtidigt som MBA sänker ett trepoängsskott så drar Brown på sig en osportslig foul mot en spelare långt ifrån bollen. Vid 65-44 uppmanar Umeås coach under timeouten sina spelare med ett enda budskap: ”Ge inte upp. Inte på en enda boll, varje poäng vi kan kapa blir viktigt inför returmatchen hemma”. Men det blir ingen förändring ute på planen.
I sista minuten dubbla timeouts för MBA i stor ledning. Allt för att sätta upp trepoängsskyttar och öka på marginalen i poäng. Funkade en gång.

Tredje perioden: 18-11.
Nya  billiga misstag och direkt enkla snabba poäng för MBA. Rena katastrofinledningen i tredje, 8-2 till MBA. Ställningen 47-27 när Udominates spelare agerar åskådare. Snabb timeout för gästerna från Umeå. Brown plockas av och ersätts av Elvbo. Kiesel ersätts av Edholm.
Det blir inte bättre. Umeå tycks ha tappat både försvaret och lagspelet. Samtidigt gör Moskva-laget en stark insats på rappa fötter och händer. Poängen till 55-34 kommer efter ett suveränt anfall med en lång rad snabba passningar inom MBA-laget. I slutet av tredje börjar Moskva lufta spelare långt ut på bänken.

Ställningen i halvtid: MBA Moskva-Umeå Udominate 39-25 (18-15, 21-10).
Summering: En stark första halva av MBA och motsvarande svag insats av Udominate som bara skjutit 25% från golvet och slarvat mycket.
Coach Julian Martinez Alman i pausen: ”Det ser ut som våra spelare inbillat sig att de är bättre än MBA efter att vi vunnit våra två första matcher i EuroCup, nu spelar vi inte alls som vi ska, vi har 14 turnovers och dålig koncentration.”
Förta halvleks stjärna: Ryska pointguarden Karina Nizamova som skjutit 5 av 5 från golvet, samt 3 av 4 från strafflinjen.

Andra perioden: 21-10.
Isabell Edholm får speltid och Elvbo sänker en tidig trea. 22-21 efter ett par minuter av andra. När sedan MBA-försvaret glömmer bort Mazionyte vid trepoängslinjen sitter 22-24 och då tar hemmacoachen timeout efter fyra min. En notering är att det är stor skillnad på bedömningsnivån mot svenska damligan, här tillåts rejält fysiskt spel. Så fort den noteringen skrivits ned så åker Begic på två enkla foul. MBA börjar hitta rätt med skott och går till 31-24 och får därpå två straffkast. Timeout Julian Martinez Alman. Udominates skottprocent har sjunkit och laget har svårt offensivt med Koop på bänken. MBA har stora spelare som vaktar sin korg. Begic missar ett par layups och nu börjar det rinna i väg. 39-24.

Första perioden: 18-15.
Efter en period tre poängs ledning för hemmalaget MBA och Kalinka spelas i arenan. MBA öppnade hårt med 9-2, men Udominate spelade metodiskt vidare utan timeout och vände på det till ledning vid 13-15. Jämn period där ett par missar gav hemmalaget chanser som de tog i slutsekvensen. Lisa Koop öppnade starkt md se xpoäng, men åkte på två ganska hårda foul under offensiv korg och tvingades gå till bänken.
Ana-Marija Begic in i stället. Plus att Danielle Elvbo byter av Kiesel.

Udominate startar med: Tiffany Brown, Brianna Kiesel, Mante Kvederaviciute, Gigi Mazionyte och Lisa Koop.

Tidiga kvällens EuroCup-möte i Moskva mellan MBA Moskva och Umeå Udominate, det är uppkast klockan 18:00 svensk tid, ska livesändas via Youtube

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.