Alldeles för bråttom

Till lördagstidningarna skriver sportredaktions medarbetere kommenterande krönikor.

Den här veckan var det undertecknads tur och ämnet givet med reflektion över Udomninate Baskets hantering av en spelares rattfylla. Här på Bloggen några korta utdrag.

Hela krönikan ”Fel med brådströrtade beslut” finns här

”Mitt åsikt är att Udominate Basket gjort fel som tagit ett brådstörtat beslut. Redan dagen efter hade klubbledningen bestämt att inga disciplinära åtgärder skulle ske.”
”Vid beslut om det mer långsiktiga borde Udominate tagit mer tid för rådrum – plus att under den tiden låtit spelaren ta timeout från att delta i match. Den delen handlar om viktiga signaler såväl internt som externt.”
”Klubben säger att ”Vår förening ska verka för en sund livsstil och våra spelare skall vara förebilder”. Det rimmar faktiskt ganska illa med att åka fast på måndag och tillåta spel direkt i nästa match.”
”Generellt brukar idrottsklubbar sparka spelare som kör rattfulla. Udominate Basket tar en annan väg – precis som när det gäller en flera andra saker. På gott och ont. Att inte följa strömmen behöver inte vara fel. Bara man inte har för bråttom i viktiga frågor.”

x x x x x

Många är de idrottsstjärnor som åkt fast för rattfylleri. Uppmärksammade fall är exempelvis…
1 Chad Hinz fick sparken av Skellefteå AIK. Dömdes till en månads fängelse.
2 Alexander Beljavskij fick sluta som juniortränare i Björklöven. Dömdes till villkorlig dom med samhällstjänst.
3 Petter Northug blev av med en del sponsorer och den norska skidstjärnan dömdes till böter och 50 dagars fängelse – som omvandlades till att hafotboja efter skidsäsongens slut.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.