Rapport från Riga

Bloggen har surrat lite med Udominates Julian Martinez Alman efter dagens vinst mot Tsmoki-Minsk med 66-62. Så här låter coachens summerande rapport från Riga lördag;

– Vi gjorde ungefär det vi planerat mot Tsmoki-Minsk, vi stoppade deras stora amerikanska James på bra sätt så hon bara fick skjuta tre skott. Det var bra utfört jobb defensivt av laget och vi fick matchen spelad i en rytm som passade oss.

– Det enda negativa var att vi slappnade av i stor ledning (som mest var Umeå 21 poäng upp) och tog en del dåliga beslut i sista perioden. Men totalt sett är jag nöjd, vi kunde rotera bra på alla nio så att ingen spelare behövde slita ut sig, det var helt enligt planen.

Lördagens andra match i Riga handlade om hemmalaget TTT Riga mot Hoptrans Sirenios – laget från Litauen som Umeå Udominate ska möta under söndagen. Julian Martinez Alman passade förstås på att studera motståndet. TTT Riga vann med 83-61 och skaffade sig stor marginal redan i första perioden (29-10).

– Sirenios är ett lag som kan ge dig problem eftersom de har en hel bunt med skyttar. Ett lag som inte ska underskattas och det gäller att vi är koncentrerade i morgon.

Söndagens EEWBL-möte livesänds via Youtube:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.