”Säsongens sämsta domare”

Umeå Udominate kan bocka av två nya segrar, 66-62 mot Tsmoki-Minsk och 70-57 mot Hoptrans Sirenios, i den östeuropeiska ligan – där det därmed är bäddat och klart för en slutspelsplats.

Helgens matcher i Riga, Lettland, hörde på intet vis till avdelningen maxinsatser. Udominate gjorde ungefär vad som behövdes.

– Jag är nöjd, alla våra nio spelare har delat på minuterna på plan och vi klarade oss utan skador. Dessutom tog vi två vinster, så det var bra gjort av hela laget, säger coach Julian Martinez Alman.

Udominate-coachen tog inte en enda timeout i matchen mot Sirenios.
– Nope, det behövdes inte. Det var komfortabelt, spelarna vet vad de ska göra på planen.

Det var dock en sak som han inte var nöjd med.
– Det här var de sämsta domarna vi haft på hela säsongen, oavsett vilken tävling vi spelat i. Vi mötte ett tufft lag och ärligt talat så lät domarna det gå lite för långt med knuffar och slag. Brianna Kiesel blev utknuffad bland reklamskyltarna två gånger och sedan var det hon som blev varnad för ”flopping” i stället för att domarna tog itu med våldsamma fouls.

Mer läsning: Perfekt helg för Udominate

x x x x x

Fyra vinster på fem matcher har Umeå Udominate i EEWBL, den östeuropeiska damligan.
I gruppspelet återstår ett sammandrag i mitten av janauri där Umeå ska möta Piestanske Cajky, Slovakien, och Astana Tigers, Kazakstan.
Läget i grupp B;
1) TTT Riga 5/0.
2) Piestanske 4/1.
3) Umeå 4/1.
4) Minsk 2/3.
——————–
5) D.Moskva 2/3.
6) Sirenios 1/4.
7) Samsun 1/3.
8) Astana 0/4.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.