Coachen: ”Helt öppet”

Den stora frågan efter Umeå Udominates vinst med 71-67 mot Basket 90 Gdynia är om fyra pinnars marginal ska räcka till i bortareturen kommande onsdag?

– Det är helt öppet. Vi har inga särskilda problem med att spela på bortaplan, säger coach Julian Martinez Alman.

– En vinst är en vinst, vi ska åka till Polen och spela lika hårt, säger guarden Brianna Kiesel.

Mer läsning: Öppet – Umeå fyra poäng upp

Summa summarum var Udominate-coachen inte nöjd med hemmamatchen. Särskilt inte de första spelen i matchen och det allra sista spelet i slutsekunderna.

– Det är märkligt att de första tre minuterna ska vara utan energi så vi hamnar i underläge med 0-12. I EuroCup är det så mycket svårare att jobba sig tillbaka ur underlägen.

– Den där sista turnovern när vi fått bollen med 13 sekunder kvar, då ska vi bara hålla i och ta en vinst med sju poäng. Man måste förstå att sådana misstag kostar på den här nivån.

Jämförelse mellan lagen efter första mötet?

– Gdynia kanske har färre offensiva alternativ än vad vi har, men de har väldigt starka spelare – som Copper, det syns att hon spelat mycket i WNBA de senaste säsongerna. Nu spelade Gdynia också utan en av sina amerikanskor som såg ut att känna av någon skada, säger Julian Martinez med syftning på att Tori Jankoska klev av efter några minuter.

Tankar om dagarna fram till returen i Polen på onsdag (20 december)?

– Vi har att spela en match i svenska ligan mot Uppsala på söndag och måste samtidigt försöka få återhämtning/vila innan onsdag.  Det är i alla fall en kort resa till Polen.

Bilden: Udominate Brianna Kiesel i en attack mot Gdynias korg.
Foto: Peter Hegethorn.

x x x x x

Bloggen avslutar med lite spelarbetyg Umeå v.s. Gdynia.

Topp tre i Umeå:
Brianna Kiesel – härlig energispelare med koll på grejerna. Effektivast av alla på banan med 17 poäng, 7 returer, 3 assists, 5 steals och inte mer än 2 turnovers.
Ana-Marija Begic – bästa returtagaren och högprocentig avslutare med 5 av 6 skott i korgen. Dubbel-dubbel 14 poäng + 10 returer. Spelade dessutom väldigt länge bra försvar trots fyra foul.
Gigi Mazionyte – har inte varit som bäst under några matcher på slutet, men klev nu fram med 19 poäng och 8 returer. Lite slarvig emellanåt, men sköt oerhört viktiga trepoängare (4 av 8).

Lite om övriga:
Isabell Edholm – kom in från bänken och gjorde bidrog stort till omstart genom att göra fem av Umeås första poäng i matchen (en tvåa och en trea).
Tiffany Brown – en helt okej insats med 13 poäng och 6 assists. Minus dock för höga 5 turnovers inklusive den där i slutsekunderna.
Mante Kvederaviciute – kämpade i försvaret, men hade en tung afton med noll poäng och 5 turnovers.
Lisa Koop – kom aldrig in i den här matchen, landade på 3 poäng och inte en enda retur. 4 foul och 3 turnovers.
Danielle Elvbo – endast kort inhopp, knappt sju minuter utan att göra avtryck.
Spelade ej: Sandra Hansson, Emelie Enjebo.

Baskt 90 Gdynia:
Hade en kvartett som spelade tunga 34-38 minuter.
Kahleah Copper – utnyttjade varje öppning till anfall och drog ihop 25 poäng. Tröttnade mot slutet och skottprocenten dalade när Udominate tajtade till sitt försvar.
Kristine Vitola – högkomptent nära korgarna. 18 poäng, 6 returer, 5 assists, 3 blockade skott.
Jelena Skerovic – lagkapten som inte förivrar sig, hade hela 9 assists ihop med 8 poäng och 6 returer.
Sofija Aleksandravicius – normal dag på jobbet med 14 poäng + 6 returer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.