En obehaglig matchup

Norrderby med förväntad storpublik – då är gästerna BC Luleås största hot en före detta Umeå-spelare vid namn Yannick Anzuluni.

– Yannick är en obehaglig matchup för alla lag, han snittar 17 poäng och 9 returer, säger BSKT-coachen Jesper Gustavsson.

Umeå och Luleå hör till basketligans poänggladaste lag med hög träffprocent på bland annat trepoängare. Umeå som lag har 42,1 procent och Luleå 41,3 procent.

– Båda lagen försöker spela sig till öppna lägen och med rätt killar som skjuter, det höjer procenten, säger Umeå-coachen.

Mer läsning: Norrderby med ”obehaglig” gäst

Matchguide SBL
Umeå BSKT–BC Luleå

Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 19.04 fredag.

Tränarsnack
– I bortamötet mot Luleå ledde vi i mitten av sista perioden och hade i slutsekunderna ett läge att ordna förlängning, men då stukade Nathan (Dawit) foten, så det var lite synd, säger Jesper Gustavsson om den matchen som slutade 80-77 till BC.
– Umeå är riktigt vassa, vi kommer behöva gå hundra procent. De har en bra center i André Nilsson som vi behöver lägga fokus på för att komma förbi. De är riktigt skickliga i anfallet där de har den amerikanske Arik Smith som är riktigt duktig på trepoängare. Överlag har Umeå en bra trupp vilket vi också är medvetna om, säger BC Luleås coach Peter Öqvist till NK/NSD.

No­te­ra att…
… Umeås lagkapten Egal Saleman har missat matcher med en lättare skada.
– Egal har tränat den här veckan och är redo, säger Umeå-coachen.
… Luleå är ligaetta med 8 vinster/2 förluster. Umeå är ligasexa på 5/6.
… Umeås Arik Smith snittar 20 poäng och André Nilsson 8 returer/match.
… BSKT bjuder med hjälp av sponsorer på fritt inträde.
– Vi hoppas på att fylla hallen, men det är svårt att sia om då väder, vad som är på tv och andra aktiviteter spelar in. Men norrderbyna brukar locka och vi spelar bra basket, så… säger Jesper Gustavsson.

x x x x x

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson är nominerad till Luleå-tidningarna omröstning ”Årets Norrbottning”
”Med ett bultande hjärta och engagemang för basketen har han i decennier jobbat hårt för elitherrbasketen i Norrbotten, i med och motgångar. Efter ett antal år utan framgångar, var han senaste säsongen med och ledde föreningen till det åttonde SM-guldet.”

Som sann basketvän så fanns Lars Mosesson på plats i Umeå Energi Arena redan i går torsdag!
– Vårt lag reser ned under fredagen, men jag tog tåget ned och passade på att se EuroCup-matchen Udominate-Gdynia.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.