Tufft i januari

IK Eos finns med i getingboet i mitten av tabellen i Basketligan dam.

Klubben från Lund har det tufft i januari med matcher mot såväl ligaettan Luleå Basket (i kväll torsdag i Luleå Energi Arena), samt mot ligatvåan Umeå (spelas i Lund den 27 januari). Däremellan även bortamatch för Eos mot Uppsala som presenterat två nya spelar inklusive en ny amerikanska.

Eos saknar dessutom två spelare – Georgia de Leeuw som ska studera utomlands under våren (före jul snittade hon 27 minuter, 10 poäng och nära 4 returer), samt knäskadade Matilda Edrén (snitt 16 min., 4 poäng, 4 returer). Lite osäker prognos på Edréns knä, det anges till ”någon eller några veckor”.

Luleå Basket kommer två två fina segrar i EEWBL där Chioma Nnamaka var tillbaka efter sin fotskada och visade bra form direkt. Nnamaka spelade inte överdrivet mycket, det blev 25 min./23 min. och levererade på två matcher 13 poäng + 6 returer, respektive 16 poäng + 6 returer. På två matcher sköt hon fem av fem från trepoängslinjen. Snacka om nyttig!

Allt verkar vara frid och fröjd i mästarlaget, som dock ännu inte har presenterat någon ny amerikanska (ersättare för korsbandsskadade Katie Frerking).

– EOS har spelet bra basket i princip hela hösten. De är tuffa, spelar snabbt och är orädda i anfall. Vi känner oss i bra form i både anfall och försvar men det är kanske försvaret som blir viktigast för oss. EOS två utländska spelare gör mycket för laget och vi måste se till att begränsa deras ytor och se till att de bli inte högprocentiga i vad de gör. För övrigt har vi tränat på bra med bra intensitet efter juluppehållet och det tänker vi fortsätta med både innan EOS och framöver också, säger coach David Visscher till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.