Slipper gärna stjärnan

Det vankas viktig streckmatch i Umeå Energi Arena. Umeå BSKT mot Uppsala Basket.

Då hoppas Umeå att gästande Uppsala ska komma utan stjärnan Viktor Gaddefors – som dag-för-dag tar beslut om hur länge han ska hjälpa sin moderklubb i svenska ligan. Inga Umeå-fans skulle gråta om den starka landslagsspelaren skulle råka hitta ett fint proffsjobb utomlands…

Umeå BSKT:s coach Jesper Gustavsson säger så här:

– När det gäller Viktor Gaddefors så räknar vi att han är med, även om vi gärna slipper honom. Det är en mycket duktig spelare som kan stänka i sina skott och är ett hot hela tiden.

– Sedan är det så att det är svårt att säga hur det ska gå i jämna matcher. I höstas var inte Viktor Gaddefors med när Uppsala gav en box i ansiktet på oss, vi torskade i premiären då Uppsala var tuffare och vi själva inte kunde sätta något utifrån. I andra matchen var vi riktigt redo och visste vilka vi mötte, vi kunde ha hyfsat bra koll på Gaddefors och även om vi den gången saknade Saleman – då vann vi.

Ditt eget lag?

  – Alla är tillgängliga. Vi har kört ganska hårt på träningarna de senaste två veckorna. Kanske är spelarna en aning slitna men det här trycket med hög intensitet i träning ska förhoppningsvis ge en kickstart så här inför vårsäsongen.

Läget i tabellen:
5. Jämtland Basket     7/8  14
6. Uppsala Basket    6/10  12
—————————————
7. Umeå BSKT         5/10  10
8. Nässjö Basket      3/12    6

Matchguide Svenska Basketligan herr

Umeå BSKT–Uppsala Basket
Plats: Umeå Energi Arena Vatten
Tid: Kl. 19.04 fredag.

Tränarsnack
– Vi har i tidigare möten den här säsongen förlorat hemma och vunnit borta mot Uppsala. Det är två jämna lag och vi ser fram mot den här hemmamatchen mot ”tabellgrannen”, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.
– Det är klart att det är en viktig match. Men det är så pass många matcher kvar att det är ändå mycket som kan hända,  Umeå är ett bra lag. De är väldigt samspelta och spelar en snabb, aggressiv basket och har bra en mot en spelare. André Nilsson tycker jag har gjort en fantastisk säsong för dem säger Uppsalas tränare Kevin Gaines till UNT.

No­te­ra att…
… I hemmapremiären i höstas föll Umeå hemma med 69–82. Borta i Uppsala Umeå-vinst 89–82.
… Uppsala har värvat en ny amerikan i Jalen Jenkins – som inte hinner bli spelklar redan till matchen i Umeå.

Veckoslutets övriga matcher
Fredag 19/1 19:04 BC Luleå-Norrköping Dolphins
Lördag 20/1 15:00 Södertälje Kings-Jämtland Basket
Lördag 20/1 16:04 Borås Basket-Nässjö Basket

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.