Duckar för frågan

Inför fredagens ligaspel i Umeå kommer här fyra snabba frågor till Umeå coach Jesper Gustavsson – som duckar på en fråga.

1) Hur ser du på motståndet? Ni var nära Borås i första mötet med Hilliard, sedan större diff nere i Borås då han ej var med. Nu är Hilliard tillbaka… men så har de Person, Sigurdarson, Mornar, Bisping… Full huggning !?
– Jo men vi saknade Egal i andra mötet på bortaplan. Sigurdarson var bättre än i första matchen och deras stora killar satte skott och spelade bättre än våra.
2) Matchens nyckelfaktorer enligt dig?
– Nyckelfaktorn är att kontrollera deras tre guards och få enklare avslut i anfall än vi fick sist.
3) Umeå har sex vunna hittills. Tolv omgångar återstår, ni har sex hemma, sex bortamatcher. Din gissning på hur många segrar som behövs totalt för att vara topp 6 i ligan?
– Vi jobbar vidare och vill kunna bjuda på snabb, underhållande basket och hoppas med det kunna spela minst lika bra som under hösten.
4) Läget i BSKT, alla friska?
– Yes alla är friska, André (Nilsson) och Arik (Smith) med lite småskador men inget som ska hindra dem från att spela, säger Jesper Gustavsson.

Matchguide basketligan herr
Umeå BSKT–Borås
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 19.04 fredag.

No­te­ra att…

… Tabellfyran Borås har 18 poäng. Sjundeplacerade Umeå 12 poäng.
… Infördes möten tidigare den här säsongen; Umeå-Borås 99–102 (efter förl.), Borås-Umeå 90–78.
… Borås pointguard Nimrod Hilliard gjorde senast comeback efter lång skadefrånvaro. På de nio ligamatcher han spelat har amerikanen snittat 19,4 poäng och 7,7 assists.
… För Umeå snittar Arik Smith 18,8 poäng. André Nilsson 8,9 returer. Eric Gilchrese 4,5 assists per match.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.