+ 47 med Udominate-fokus

Ligamötet IK Eos-Umeå Udominate slutade med förkrossande segermarginal för gästerna från Umeå.
Det landade på plus 47 poäng efter spel med sex spelare och bra fokus. Tyska centern Lisa Koop levererade 22 poäng + 15 returer. Plus att hon gjorde det väldigt jobbigt för Eos Daniela Wallen.
Slutresultat: Eos-Udominate 43-90 (10-22, 13-25, 10-23, 10-20).
Eos poäng: Brene Mosely 18, Olivia Lindgren 6, Tove Hultin 5, Daniela Wallen 4, Kajsa Lundahl 4, Louise Noaksson 2, Elin Robertsson Hållenius 2, Louise Noaksson 2.
Umeås poäng: Lisa Koop 22, Gigi Mazionyte 17, Brianna Kiesel 14, Mante Kvederaviciute 14, Danielle Elvbo 14, Sandra Hansson 9.
Publik: 101.

Tidigare i dag i basketligan dam har Alvik vunnit hemma mot Norrköping med 86-74. En match som avgjordes i sista perioden som Alvik tog med 25-15. Överlägset bäst på plan unga landslagsguarden Klara Lundquist med 28 poäng, 10 returer och 6 assists.

Alvik-Norrköping 86-74 (16-21, 32-19, 13-19, 25-15).
Alvik: Klara Lundquist 28, Martina Stålvant 17, Paula Juhlin 14, Ilaria Zanoni 11, Elin Ljunggren 10, Fanny Rykatkin 2.
Dolphins: Deanna Weaver 21, Anna Stern 14, Lovisa Hjern 12, Matilda Claesson 12, Vanessa Taylor 9, Rakel Gyberg 3, Ndey Jeng 2, Randi Abrahamsson 1.
Publik: 145.

I nästa omgång av basketligan dam blir det toppmöte i Umeå Energi Arena.
Den 1 februari tar ligatvåan Udominate emot ligatrean Alvik Basket från Stockholm.

Så här var Bloggens matchrapportering:

Udominate spelar med förstafemman Brianna Kiesel, Mante Kvederaviciute, Sandra Hansson, Gigi Mazionyte och Lisa Koop.
Eos börjar med Brene Mosely, Olivia Lindgren, Kajsa Lundahl, Louise Noaksson och Daniela Wallen.

Första perioden: 10-22
Bra start för Umeå-laget, Kiesel inleder med att sänka en trea och ledningen utökas till 3-9 efter några minuter. Eos repar mod och kommer igen till 6-9. Noterbart två snabba foul på Udominates Mazionyte. Vi har 8-15 efter sex minuter. Första bytet är givet för Umeå – Mazionyte ut och in med Danielle Elvbo. Eos spelar så klart zonförsvar.  Kiesel klart bäst på banan i första perioden.
Eos har klara bekymmer att göra poäng mot Umeås försvar. Speltid för hemmalaget har även Tove Hultin och Simona Bartkova.

Andra perioden: 13-25.
Koop får vila en stund och Mazionyte kommer in – Gigi skjuter två raka tvåor. Sedan gör Elvbo en layup. På tavlan 12-30 efter att par minuter av andra och nödvändigt timeout Eos. Mitt i andra är ställningen 21-36, Koop tillbaka in, denna gång Kvederaviciute som får vila. Eos kanske tycker att matchen är körd, in i spel från bänken även Emelie Ånäs och Vendela Genell.

Ställningen i halvtid: Eos-Udominate 23-47
Summering:
Bra fokus och tajt försvar av Udominate.

Tredje perioden: 10-23.
Inleds med nio raka Umeå-poäng. 23-56. Blekt värre i Eos. Saknas Georgia De Leeuw så mycket? Även Elin Robertsson Hållenius får känna på golvet i Lund. Ställningen 31-61 med drygt ett par minuter kvar av tredje. Timeout Julian Martinez Alman, kanske han anar en tendens att alla nu tycker att matchen är slut? Det blir lite mera skärpa och en period i stil med de tidigare.

Ställningen inför sista: Eos-Udominate 33-70

Fjärde perioden: 10-20.
Hyfsat avslaget nu. På sex minuter bara 5-7 i poäng. Spelare joggar omkring, tappar bollar och missar även enkla lägen. Eos poängdrottning Brene Mosely har tidigare i matchen hållits på låga poäng av Udominates Brianna Kiesel. Nu i slutet får Mosely mer utrymme att öka på sin personliga poängskörd. Daniela Wallen i stort borta ur matchen i mötet med storas Koop.
Hansson och Elvbo sänker treor i slutet och därmed vinner Udominate även fjärde med marginal.

Slutresultat: Eos-Udominate 43-90.