Två lag med kort rotation

Lördagens ligamöte i Lund mellan Eos och Udominate blir ett möte mellan två lag med kort rotation.

Eos saknar Georgia De Leeuw som under våren ska plugga i Tokyo, Japan. Plus att Matilda Edrén är ur spel på grund av en knäskada. Senast mot Uppsala (bortaförlust för Eos) matchades i huvudsak fem spelare, plus inhopp av tre från bänken.

Udominate har som bekant brist på svenska spelare och kan därmed inte använda alla sina importer. Denna lördag blir det bara fyra importspelare i laguppställningen. Tiffany Brown och Ana-Marija Begic åker inte med till Lund. Udominate har skador på Isbelle Edholm (stukad fot) och Frida Modig (knä).

– Till den här matchen har vi begränsad trupp, i praktiken kommer vi att bara spela med sex spelare och måste vara försiktiga så vi inte får foulproblem, säger Udominates coach Julian Martinez Alman.

Matchguide basketligan dam

Eos–Udominate
Plats: Eoshallen A, Lund
Tid: Kl 17.30 lördag.

Tränarsnack
– Ingen lätt bortamatch, för oss gäller främst att försöka stoppa Eos starka duo Mosely och Wallen, säger Udominates coach Julian Martinez Alman.
– Försvaret måste hela tiden vara på tårna mot ett så starkt lag som Udominate.  Vi har visat att vi spelat bra mot topplagen tidigare och i senaste mötet hängde vi med riktigt bra, trots att de tog 51 returer mot våra 29 var det egentligen bara 3 poängs skillnad inför slutminuterna. Och det var på bortaplan, säger Eos coach Kevin Taylor Lundgren till klubbens hemsida.

No­te­ra att…
… När lagen möttes i Umeå i december vann Udominate med 84–72.
… Eos USA-guard Brene Mosely toppar poängligan 23,3 poäng per match.
… Eos forward Daniela Wallen från Venezuela snittar 17 poäng/13 returer.
… Umeås Brianna Kiesel snittar 16,3 poäng och 5,0 assists per match.
… Umeås stora spelare Lisa Koop och Gigi Mazionyte ligger båda på runt 12/13 poäng och 9/10 returer i snitt.
… matchen webbsänds (betalmatch) på basketligandam.se/webbtv/
… Under lördagen spelar även Alvik-Norrköping. En match där Alvik är megafavorit och Dolphins får klara sig utan nya amerikanskan Dominique Wilson som inte är spelklar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.