BSKT utspelat av Dolphins

Umeå BSKT-Norrköping Dolphins.  Särskilt i matchöppningen av de råaste utspelningar som skådats.

Matchen slut: Umeå-Norrköping 67-93.

Fjärde perioden: 28-21.
Umeå öppnar sista med sex raka poäng till 45-72. Adnan Chuk tar snabbt timeout för att motivera sitt lag att hålla igång även sista tio. Två minuter in i Q4 får även Egal Saleman en andra osportslig foul – därmed har lagen fått varsin spelare utvisad.
Poängskillnaden ligger runt 30 poäng. Umeå kämpar för att ta ned det. Det går kanske att knapra in lite i slutet när Dolphins spelar sin bänk.

Övriga matcher herrligan:
Slut Borås-Uppsala 87-80. (Hemmalaget avgjorde i Q4).
Slut: Nässjö-Jämtland 84-88 (Rysare som Jämtland tog till slut).

En match i damligan:
Slut: Luleå Basket-Alvik 83-61.

Ställningen i Umeå inför sista: Umeå-Norrköping 39-72.

Tredje perioden: 18-17.
Umeås bänkspelare får såklart chansen och det är görs försök att hålla jämnare steg med Dolphins.  Det går bara halvhyggligt. Vid 29-69 når gästerna 40 poängs ledning, detta vid sju minuter spelat av tredje.
Samtidigt kan noteras att Uppsala som jagar Umeås slutspelsplats gör en busjämn match borta mot Borås. Uppsala i ledning efter tre perioder. I kvälens tredje herrligamatch helt jämnt mellan Nässjö och Jämtland i slutet av tredje perioden.
I damernas liga leder Luleå stort mot gästande Alvik. Gästerna var inte med i starten (26-13 i Q1).

Umeå-publiken får något att applådera åt i slutet av tredje perioden då Dolphins store center Jocke Kjellbom blir utvisad ur hallen efter att ha dragit på sig sin andra sportsliga foul denna afton.

Ställningen i paus: Umeå-Norrköping 21-55.
Dolphins spelar grymt försvar. Umeå har träff på 5 av 29 skottförsök.

Andra perioden: 12-22.
Någon ljuning? Icke sade nicke. Dolphins öppnar andra med sex raka poäng till 9-39. Jo det är sant. Umeå i underläge med 30 poäng efter tolv spelade minuter. Fyra minuter in i andra 13-47 och timeout Umeå. Därefter en sekvens med väldigt heta känslor ute på banan. Palavern, där domarna försöker lugna ned läget, slutar med att Umeås Saleman och Norrköpings Kjellbom får varsin osportslig foul. En sak som inte förändras är att Umeå har väldigt svårt att få bollen i korgen. Åt andra hållet läcker Umeå-försvaret som ett såll.

Första perioden: 9-33.
Drömstart för gästerna som på en minut har 0-6 på tavlan. Umeå missar även nästa anfall. Och nästa. och nästa, nära tre minuter och hemmapubliken får ännu stå kvar och applådera i väntan på första hemmamål. 0-8. Efter 3:10 så sänker Schlitzer en efterlängtad trea,  Dolphins kontrar snabbt och det är 3-11 och det blir 3-14. Gästernas försvar är lika intensivt som coachen Adnan Chuks handklappning.
Mitt i första: Timeout Umeå med hemska 3-16 på resultattavlan.
Fortsättningen inte bättre. Ren och skär utklassning. Inte ett enda dugg blir rätt för hemmalaget. som skjutit 20 procent från golvet – kan jämföras med gästerna 76 procent träff. Returer 4-13.

Chans för Umeå att späcka sviten på 0-13 genom åren mot Norrköping Dolphins. åtrets upplaga av BSKT har faktiskt varit nära Dolphins i två av säsongens tre möten.Umeås startfemma är helt ny… nej, jag bara skojar. det är precis som alltid Eric Gilchrese, Arik Smith, Nick Schlitzer, Egal Saleman och André Nlsson.Norrköping börjar med: Tim Schüberg, Eugene Harris, Fredrik Larsson, Micke Lindquist och Jocke Kjellbom.

Bilden: Kampsituation mellan Umeås Egal Saleman och Norrköpings Fredrik Larsson.

Publik i Umeå: 407 personer.