Ny krasch – inte samma

Efter att Umeå BSKT svarat för en dunderskräll med seger borta mot BC Luleå – blev det i efterföljande omgång hemmamatch och en platt insats med torsk mot Jämtland.

Nu var det ett liknande utgångsläge. Umeå kom från en ny storskräll, denna gång borta mot Södertälje – och skulle visa upp sig inför hemmapubliken. Det gick så där. 9-33 redan i första perioden…

– Men jag ska inte säga att det är samma som mot Jämtland då det var dålig energi. Den här gången tycker jag inte att energin saknades, men Norrköping började bra och när vi, trots bra lägen i början, missade våra skott så tryckte vi på panikknappen, säger coach Jesper Gustavsson.
– Vårt spel blev frustrerat, slumpmässigt och alldeles för individualistiskt.

Umeå-coachen gav rejält med kredd till gästande Dolphins.
– De har en tuff situation med duktige Dubas skadad, så Norrköping har mycket att bevisa. Laget svarade mycket bra på detta.

Det blir nu landslagsuppehåll – vilket för Umeås del innebär att nästa ligamatch är borta mot Uppsala den 2 mars.

x x x x x

Till sist en liten, liten historisk notering. Umeås assisterande tränare John Leggett J:r gjorde för andra matchen i rad inhopp som spelare, denna gång lite styvt åtta minuter och då gjorde han sina första fyra poäng i svenska ligan. ”Vi får ta det som en  sak på den ljusa sidan”, sade John innan han cyklade hemåt i Umeå-natten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.