Bötfälld efter Umeå-match

Svenska Basketbollförbundets disciplinnämnd har tagit en omgång beslut i olika ärenden.

Ett fall handlar om efterspelet till en match i RM för flickor 15 som spelades i Umeå i början av december.  I en gruppfinal möttes Gammelstads BBK och Blackeberg West, en match som slutade med seger 80-76 för Gammelstad.

Efteråt var coachen för Stockholmslaget, Mady Mahdy, minst sagt missnöjd och anklagade domarna för att avsiktligt ha dömt till fördel för Gammelstad därför att de i Norrland måste vara släkt med spelarna. (Gammelstad är alltså ett lag från Luleå, matchen dömdes av mycket erfarna domare från Umeå).

Disciplinnämnden konstaterar: ”Ett sådant uppträdande är ej acceptabelt och Mady Mahdy skall därför dömas till ett bötesstraff”.

Blackebergs-coachen skickade även in anmälan mot domarna. Beskedet på det:

”Disciplinnämnden anser att det saknas all grund för Mady Mahdys beskyllningar att domarna medvetet skulle ha dömt till det andra lagets fördel i samband med RM fl 15 omgång 2, den 3 december 2017 i Umeå Energi Arena och anmälan lämnas därför utan bifall.”

x x x x x

Även en toppcoach i basketligan herr har dömts till böter av disciplinnämnden:

”Efter utredning av anmälan mot Adnan Chuks beteende mot domare Begenisic efter matchen i Basketligan herr mellan Norrköping Dolphins och BC Luleå den 2 december 2017 i Stadium Arena i Norrköping har disciplinnämnden beslutat att detta beteende är oacceptabelt. Adnan Chuk döms därför till bötesstraff”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.