Nu snackar vi väckarklocka

Chockförlust. Frustration. Besvikelse.
– Ska man se något positivt så kan det här vara en skarp väckarklocka, säger Udominates coach Jan Enjebo.

Det mesta gick snett för Umeå-laget i match två på roadtrippen med tre bortamatcher på fem dagar. Avsaknaden av Brianna Kiesel var stor. Tempot sjönk och som ensam pointguard fick Tiffany Brown gå snudd på 40 minuter i speltid (39:40). Marks försvar kunde också koncentrera sig på ett stort hot i stället för två. Tiffany Brown bokförde mycket respektabla nio returer och sju assists, men det sprack längst fram på plan med endast två av tio skott i korgen. Fyra poäng var allt.
– Tiffany fick offra mycket på att ta upp bollen, konstaterar Jan Enjebo.

Även mot Luleå på onsdag kommer Brianna Kiesel att saknas.
– Vi väntar besked från röntgenundersökning, men förbereder oss på att hon inte är med de närmaste dagarna, säger Jan Enjebo.

Mer läsning: Skarp väckarklocka

Mer läsning: Förbereder spel utan stjärnan

Udominate har tufft schema i slutspurten på ligan. Innan semifinalspelet i Europaspelet EEWBL, väntar Luleå borta på onsdag, Telge hemma på söndag och Norrköping borta nästkommande torsdag.

Det kan bli så att Brianna Kiesel saknas i samtliga de matcherna. Danielle Elvbo hade tio poäng, tre assists, två returer och två blockar (!) på 18 minuter mot Mark (bara en turnover) och får göra sig redo på att kliva fram. Udominate kommer mot Luleå att behöva behöva en helt annan nivå – inte minst måste de stora pjäserna nära korgen leverera.

Men tufft är bara förnamnet. Luleå har kunnat ladda många dagar för onsdagsmatchen.

Umeå flyger direkt från Göteborg till Luleå och ska träna där uppe på tisdagskvällen, plus en lätt uppvärmningsövning onsdag förmiddag.

– Samma förutsättningar som tidigare gäller, om vi vinner i Luleå så är vi före dem i kampen om förstaplatsen. Det är tufft nu. Men så är idrottslivet. Vi kan bara försöka studsa tillbaka och visa vad vi kan på basketplanen, säger Jan Enjebo.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.