En askungesaga?

TTT Riga vann finalspelet på hemmaplan 2016. Good Angels Kosice vann finalspelet på hemmaplan 2017. Nu skriver vi 2018 och EEWBL ska avgöras i Riga, Lettland.

I uppsnacket handlar storyn på östeuropa-ligans hemsida om TTT Riga eller Good Angels ska ta årets titel. Dynamo Moskva nämns som ”dark horse” och Udominate från Umeå? Uttrycket som används är om Udominate kan vara en möjlig askungesaga.

Udominate kommer till spel med finalfältets tunnaste trupp sett till antal spelare – dessutom kommer stjärnan Brianna Kiesel inte att spela. Den amerikanske speeedkulan finns på plats i Riga och har tränat lett med laget. ”Det känns okej, men du får fråga coachen om jag ska spela något” säger hon själv på fråga om den skadade axeln.

Svaret från coachen:
– Vi kommer inte att spela Bree. Hon ska på återbesök hos läkare på tisdag och ska testas så vi ser att hon kan gå för fullt på träning innan det blir aktuellt med match. Vi riskerar inte hennes hälsa. Vi har ingen i truppen som rakt av kan ersätta henne, men de andra får ta och dela upp jobbet, säger Jan Enjebo.

Udominate har åtta spelare som kan delta i EEWBL-avgörandet; Danielle Elvbo, Isabelle Edholm, Sandra Hansson, Tiffany Brown, Mante Kvederaviciute, Gigi Mazionyte, Ana-Marija Begic och Lisa Koop.
Ej tillgängliga: Brianna Kiesel (axelskadad), Hollie Mershon (knäskadad), Frida Modig (knäskadad), Marina Bas (lämnat klubben), Annie Kjellberg (på plats i Riga, men kom sent in i truppen och ej godkänd för spel i EEWBL). Moa Dellbro, ej spelklar i EEWBL, är hemma i Umeå.

Lördagens semifinal för Udominate ska webbsändas via lettiska sajten sportacentrs.com
Uppkast 13:30 svensk tid. Här är länk till sändningen.

Undersökning pågår om matchen även kan visas på vk.se. Svar: Går ej att få tillgång till sådan kod. Följ matchen via länken hör ovan. Dock inga svenska kommentatorer…

Mer läsning: Tuff utmaning för Udominate

Basketguide final four, EEWBL

Semifinal: Good Angels Kosice – Umeå Udominate
Plats: Riga, Lettland.
Tid: Kl 13.30 lördag.

No­te­ra att…
… Udominate kommer till spel utan axelskadade stjärnan Brianna Kiesel.
… Slovakiska Good Angels Kosice är titelförsvarare i EEWBL (Eastern European Womens Basketball Legaue).
… I den andra semifinalen möts TTT Riga, Lettland och Dynamo Moskva, Ryssland.
… Final och bronsmatch spelas söndag.
… Udominates Tiffany Brown slog ett nytt ligarekord för EEWBL när hon i avgörande kvartsfinalen mot Luleå Basket gjorde inte mindre än 40 poäng och förde Umeå-laget till ett historiskt slutspel med ”Final Four” i Europaspelet. Ingen spelare i östligans historia har tidigare svarat för en enskilt så stor match.
… Inför finalhelgen i EEWBL är två obesegrade lag tippade att göra upp i finalen.
Good Angels Kosice från Slovakien och TTT Riga från Lettland har stormat fram i turneringen med nio raka segrar.
Good Angels har offensivt snittat 79,11 poäng per match och laget har i snitt haft en segermarginal på 20,9 poäng.TTT Riga snittar 78,22 poäng. Segermarginal 26,2 poäng.
… Udominate slog ut Luleå med sammanlagt en poäng efter två kvartsfinalmöten och tog en semifinalplats. Umeå tippas vara rejäl ”underdog” i mötet mot regerande EEWBL-mästarna Good Angels.
Ryska Dynamo Moskva slog i kvarten ut Al-Riyadi från Beirut, Libanon, i två raka matcher. När Dynamo mötte TTT Riga i gruppspelet vann lettiska laget klart med 77–52.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.