Dyrt fika för coachen

Här kommer en liten kort rapport från en serieavslutningsmatch i Norrbottens-serien DU5.
Bloggen har i Riga nåtts av infomationen att KFUM Umeå i säsongens sista seriematch ställt till det en smula för coachen.

Umeå-laget gick på lördagen miste om att få spela borta mot Gammelstad – då Luleålaget lämnade walk over. Men söndagens hemmaspel mot BK Höken (också Luleå) blev av.

Inför matchen (redan i fredags) lovade Umeå-lagets head coach Marie-Charlotte Hegethorn Nilsson dyrt och heligt att bjuda alla spelarna på riktigt dyrt och gott fika på stan om det skulle bli seger på söndagen.

Oddsen på vinst var riktigt höga då KFUM Umeå inför matchen mot serieledande Höken hade tre ordinarie spelare borta på grund av sjukdom/resa… och ett par inhoppare kallades in i sista stund… men bollen är rund, korgen är rund… och lagspel med superbra försvar kan ge resultat.

Korrigering om matchutvecklingen: Spänningen var på topp när gästande Höken var nära att hinna ikapp i slutet. Men det fikasugna hemmalaget höll undan. Mums!

Samtliga spelare som tränat och spelat med detta Umeå-lag under denna den första säsongen i Norrbottens-serien lär dyka upp när det blir fikadags! Så det kan bli dyrt för coachen (givetvis en bjudning med glädje).

Slut: KFUM Umeå-BK Höken 35-31.
Umeås poäng:
Manna Berglund 18, Jennifer Hegethorn 7, Maja Nylén 4, Malin Nilsson 2, Mimmi Hegethorn 2, Hanna Olsson 2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.