TV-puckvinnaren leder Udominate

Efter tre raka SM-silver ska Udominate Basket in i nytt SM-slutspel med ny coach. Första kvartsfinalen spelas hemma mot Norrköping på lördagskvällen (klockan 18:00).

Mannen som leder Udominate är en TV-puckvinnare som valde bort ishockeyn. Men han använder gärna en del taktik från rinken.

– Taktiskt finns det många likheter mellan ishockey och basket, såväl i zonförsvar som i anfall, exempelvis tre mot två, två mot en och en mot nollsituationer. I både ishockey och basket spelar man fem mot fem och det går att se mönster i de olika sporternas övningar och utnyttja erfarenheterna, säger Jan Enjebo.

Bilden: Jan Enjebo instruerar. Foto: Peter Hegethorn.

Som basketspelare kom han in i Solnas A-lag redan som 17-åring.
– Ishockey var min förstasport, men då valde jag basket. Inget jag ångrar, säger Enjebo som bland annat spelat OS-basket i Moskva då Sveriges herrar blev tia med ett klassiskt lag där andra profiler var Jonte Karlsson, Leif Yttergren, Rolle Rahm och Sten Feldreich.

Mer läsning: TV-puckvinnare valde basket

Matchguide
SM-kvartsfinal damer, match 1:3

Udominate–Norrköping
Plats: Umeå Energi Arena Vatten.
Tid: Kl. 18.00 lördag.

Tränarsnack
– Brianna Kiesel kommer att sitta med på bänken, men spelar inte på lördag. Sedan får vi se, hon kommer att resa med truppen på tolv spelare till Norrköping på måndag då vi spelar andra kvartsfinalen på bortaplan, säger Jan Enjebo.

No­te­ra att…
… Umeås damer blev tvåa i grundserien och möter i kvartsfinalen tabellsjuan Norrköping.
… När lagen den 15 mars möttes i sista omgången av grundserien vann Udominate borta med 73–65.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.