Udominate in i semi

Udominates coach Jan Enjebo såg sitt lag slita för segern i senaste bortamötet med Visby. Det var i grundserien. Nu är lagen framme vid SM-semfinal i bäst av fem möten.

– Visby har blivit bättre och fick i kvartsfinalen mot Alvik ut nästan max av spelarna. Då var de överraskande bra i andra delen av kvartsfinalen. Alvik stressade inte alls och lät Timbilla gå upp med bollen.

–  Nu får vi hitta på något – men helt klart så ska vi stressa upp tempot och inte tilllåta Visby att ha det lugnt med fem spelare på 40 minuter, säger Jan Enjebo.

Så här såg Visby-femmans speltid ut i sista kvartsfinalen mot Alvik: Nici Gilday 40 minuter, Rashida Timbilla 40 min., Brandy Montgomery 37:39, Regina Palusna 36:32 och Felicia Camara Ponturo 31:41.

Udominates Brianna Kiesel gjorde efter sin axelskada comeback i den andra kvartsfinalen mot Norrköping, trots försiktig matchning (18 minuter) betydde det mycket för laget, inte minst för guardkollegan Tiffany Brown som fick betydligt mer utrymme för sitt offensiva spel.

SM-semfinalserien gäller bäst av fem. Hur många matcher behöver ni?
– Vi tar så många matcher som vi behöver för att vinna, säger Udominates snabba guard Brianna Kiesel med sitt vanliga leende.

Mer läsning: Kiesel redo för semifinalen

Matchguide
SM-semi 1:5 damer

Udominate–Visby Ladies
Plats: Umeå Energi Arena.
Tid: Kl. 19.00 tisdag.

No­te­ra att…
… Lagen har inte tidigare mötts i semifinal. Men i de tre senaste årens kvartsfinaler har Visby åkt ut med 0–2 i matcher mot Udominate.
… I säsongens grundserie har Udominate tre raka mot Visby.
… Udominates insidespelare Ana-Marija Begic står över den första semifinalen på grund av en infekterad fot.

Spelarsnack
Visbys Felicia Camara-Ponturo ger syn syn på semifinalmotståndet:
– Umeå är ett bra lag som är farliga i sitt transitionspel vilket vi behöver se till att sakta ner i deras anfall. De kan vara aggressiva defensivt vilket innebär att vi måste vara varsamma och vårda bollen extra mycket, säger Ladies-guarden i ett pressmeddelande.
Vad kommer vara nyckeln för er i semifinalerna?
– Vår nyckel kommer nog bli att vi måste våga höja tempot i anfall, spela smart lagförsvar tillsammans och hitta mycket insidespel som vi fått ut mycket av den senaste tiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.