Udominate-stjärnan tillbaka

Bloggen passade under söndagen på att bevista Udominate Baskets sena söndagsträning – där det blev tydligt att stjärnan, den kroatiska landslagsspelaren Ana-Marija Begic är tillbaka i spel till måndagens tredje SM-semifinal mot Visby Ladies.

Under den svenska ligasaäsongen har Begic varit Udominates främsta returtagare med i snitt nio returer varav tre offensiva, därtill har hon lagt i drygt tolv poäng per match. Forwarden på 190 centimeter har hållit jämn hög klass även internationellt för klubblaget med snittet 13,9 poäng + 8,4 returer i EuroCup och snittet 9,7 poäng och 7,8 returer i EEWBL.

I SM-semifinalserien mot Visby har Ana-Marija Begic tvingats sitta vid sidan av de två första matcherna på grund av problem med en fot.
– Inte alls kul, men laget har gjort det bra så vi har 2-0 i matcher, säger 24-åringen som nu är redo att försöka hjälpa laget till SM-final.

Måndag klockan 19:00 är det uppkast i tredje semifinalen där Umeå-gänget har ”liten matchboll” i serien där bäst av fem tar finalplatsen.

x x x x x

Samtidigt kan även Luleå Basket säkra en finalplats. Regerande mästarlaget har 2-0 i matcher mot Telge och hemmaplan måndag kväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.