Det kommer att bli livat

Det har kommit olika reaktioner på livet på publikplats under SM-finalerna mellan Luleå och Udominate. Bland annat skriver en läsare till Bloggen efter inlägget om funktionären som sade till några Umeå-fans i Luleå:

”Jag har en liknande erfarenhet från SM-finalen 2016 då jag åkte ned till Umeå med Luleås supporterbuss… Luleåklacken sjöng och hejade och dunkade på en trumma och blåste i någon ”trumpet” och det var bra stämning tyckte jag som stod lite nedanför på en ”plattform”. Vad händer då? Jo, en man ur publiken (ingen funktionär tror jag) kommer fram till mig och beordrar mig att ”säga till mina kompisar att vara tysta” eftersom han blev störd av klackens hejande. Jag förklarade då lugnt för honom att eftersom han befinner sig i en idrottsarena så får han räkna med lite ljud, och jag sa till honom att om han vill ha tyst och lugnt kan han gå till kyrkan istället.”

Under årets finalserie har det även varit uppmärksammade mindre trevliga rop mot spelare. I går i Luleå hördes även hemmafans attackera domare med vokabulär som ”IDIOT”.

Bloggens kommentar:
På onsdag spelas final fyra i Umeå. Bland annat ska supporterbuss går från Luleå. Det vore önskvärt om båda sidors fans kunde hålla sig till att stödja sitt lag och skippa fula tillmälen. Men allmänheten varnas för hög ljudnivå – det kommer att bli livat i Umeå Energi Arena.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.