Tvåårskontrakt för skytten

Herrarnas Superetta är bokförd. Nya ligalaget Wetterbygden Stars vann i sista omgången med 104-67 hemma mot Luleå Steelers. Då sköt Eddie Alm 5 av 10 från trepoängsland.

I Superettan hade 22-årige Eddie Alm 48,7 procent på treorna och snittade 12 poäng per match och nu har han klart med nytt tvåårskontrakt.

– I Eddie Alm har vi försäkrat oss om ett trepoängsskytte som kommer innebära att blivande motståndare måste försvara oss hela vägen ut till trepoängslinjen. Jag är övertygad om att om samma motståndare inte kommer respektera en viss Eddie Alm i höst så kommer dom bli tvungna att ikläda sig en mittbena av sällan skådat slag, den kapaciteten har Eddie i sig. Det han har gjort i år, både under match men kanske framförallt under träning, är på en nivå som jag faktiskt inte sett sedan jag själva spelade med en viss Eric Elliott uppe i Luleå. Eddie Alm fri på trepoängslinjen har i år inneburit tre poäng för vårt lag och jag är övertygad om att det kommer innebära detsamma i SBL även om det kommer bli svårare naturligtvis, säger Wetterbygden Basketballs sportchef, Dennis Aulander till klubbens hemsida.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.