Klart: Coachen kvar i Umeå

Det blir ytterligare två år för coach Jesper Gustavsson i Umeå BSKT.

Totalt har Jesper Gustavsson coachat Umeå i sex år, först på väg upp till ligan och sedan fyra säsonger i högsta serien.

Redan efter slutsignalen i SM-kvartsfinalen där Umeå BSKT mycket knappt åkte ut mot Södertälje Kings, deklarerade Jesper att huvudspåret var att stanna kvar. Nu har diskussionerna landat i ett nytt tvåårskontrakt.

– Vi bygger vidare på kontinuitet och målbilden vi har satt upp tillsammans med Jesper att vi ska vara med i topp 6. Efter att vi nått kvartsfinal två år i rad så ska vi alltid sträva högre samtidigt som vi fortsatt arbetar med att stabilisera oss, säger Michael Jalmby, ordförande Umeå BSKT, i ett pressmeddelande.

– Lagbygget är självklart det som lägger grunden för vad vi kan prestera, där har vi en utmaning dels med låg budget men även en press att överträffa förra säsongen. Vi har som mål att vara bland de snabbaste och mest underhållande basketlagen i Sverige, vilket jag tycker att vi lyckades bra med i år. Vi kommer in i säsongen med en boost av självförtroende och en känsla av att allt är möjligt. Vi var nyligen (början av april) sex poäng från en semifinal  med ett lag som av kritikerna var tippat att bli det sämsta laget någonsin i Svenska basketligans historia, säger Jesper Gustavsson.

Säsongen 2017/2018 var Umeås fjärde i ligan och den sportsligt främsta med 13 vinster/15 förluster i grundserien och två tajta SM-kvartsfinaler mot Södertälje (78-81 och 73-76).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.