Upprustad hall ett lyft

I Östersund kan man säga att det händer grejer. Och inte bara runt fotbollslaget ÖFK.

Från Jämtland Baskets årsmöte rapporteras om att herrligaklubben för senaste verksamhetsåret, då omsättningen ökade från sex miljoner kronor till 7, 3 miljoner, gjort ett ekonomiskt plusresultat på 195.000 kronor. Därmed har klubben lyckats skapa ett posiitivt eget kapital på över 100.000 riksdaler.

Bakom det ekonomiska lyftet finns bland annat en publikökning till snittet 1.304 åskådare per match sett över hela säsongen 2017/2018.

Klubben gör ett bra jobb och I botten ligger ett bra stöd av Östersunds kommun, som dels med ett tillskott på 800.000 kronor räddade Jämtland Basket när klubben var på ruinens brant för tre år sedan, och som inte minst gett matcharenan ”Nya sporthallen” ett rejält ansiktslyft med bland annat restaurang, VIP-loger och balkong med tillgång till mat och dryck.

Bloggen noterar att läget för ligaklubbarna i basket-Umeå (och övriga som använder anläggningen på Gammlia) är lite annorlunda. Men Umeå kommun ska i alla fall satsa ytterligare minst 44 miljoner på ishallen där Björklöven håller hus. Alltid något.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.