Övertidsdrama i final

Den första NBA-finalen i natt gick till övertid.

Slutsekunderna under ordinarie tid blev riktigt röriga för bortalaget Cleveland Cavaliers. George Hill har med knappt fem sekunder kvar straffkast som kan vinna matchen – men missar. J.R.Smith tar offensiv retur – och dribblar bort från korgen tillbaka mot mittlinjen (!) samtidigt som LeBron James utan försvarare på sig både viftar för att få bollen och signalerar för att laget ska ta sin sista timeout. Allt rinner ut i sanden.

107-107 innebär att matchen gick till övertid och där sade regerande mästarna Golden State Warriors tack för kaffet och avgjorde med 17-7. Slut: 124-114.

Cavs superstjärna LeBron James gjorde egenhändigt 51 poäng (!) + 8 returer och 8 assists, men stod ändå som förlorare.

Vinnarlagets Steph Curry levererade 29 poäng, 6 returer, 9 assists.

GSW saknade skadade Andre Iguodala och använda faktiskt hela elva spelare i denna första final i bäst av sju, men de tunga minuterna stod kvartetten Curry, Durant, Green och  Thompson för. Cavs använde nio spelare – men ingen annan kom i närheten av James 47 minuters speltid. Hans 51 poäng var personbästa i en finalmatch, Han tog många avslut –  sköt imponerande 59,4%.