Läget om stjärnorna

Deadline den 15 juni har passerat och ännu finns inget officiellt besked om Umeå BSKT-stjärnorna Arik Smith och Eric Gilchrese och nästa säsong.

Umeå BSKT ska ha ett nytt möte på söndag kväll där en av punkterna på dagordningen är hur klubben ska kommunicera om situationen.

Bloggens egen slutsats är följande; Årets guard i svenska ligan Arik Smith kommer inte tillbaka vare sig till Umeå eller den svenska ligan. Hans inriktning var tidigt att söka en större scen till nästa säsong. Så Arik Smith kommer att utnyttja sin utköpsklausul. När det gäller Eric Gilchrese är det mer ovisst, han sade direkt efter att succésäsongen tog slut i våras att han gärna skulle komma tillbaka om allt funkade med familjen. Gissningsvis är det ett 50/50-läge och då Umeå BSKT redan gett förlängd tidsfrist så kan man tänka att den rutinerade pointguarden får ytterligare extra betänketid – samtidigt som klubben (självklart) funderar över plan B.

Sportchefen Luca Romano ger inga klara besked kring förra säsongens stjärnor. I alla fall inte nu under helgen.

– Inom idrotten gäller samma sak som i livet, man måste hitta en balans. Vi får se hur det blir, vi håller på att prata och det händer saker. Det är kul att folk hör av sig med frågor kring Umeå BSKT. Tänk om det varit helt dött. Nu finns det fler agenter som hör av sig och det finns många spelare som vill visa upp sig, de har sett flera exempel på att Umeå kan vara ett bra ställe.

Bloggen har information om att Umeå BSKT vill ha norske poängkungen i Baerum, Stian Mjös. Hur går det med det?

– Jag kan säga att det blev inget. Stian Mjös har fått ett jättebra jobb hemma i Norge, säger Luca Romano.

P.s.
Man ska inte dra för stora växlar på en tryout-träning – men Bloggen måste ändå säga att Luleå-talangen William Hansson (förra säsongen på prepschool i USA) var den som stack ut på fredagspasset med BSKT. En ung pointguard som verkligen vet hur man får bollen i korgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.