Klart: Profilens nya klubb

Då är det klart – Adam Rönnqvist lämnar BC Luleå och profilen ska spela för Jämtland Basket. Den Höken-fostrade guarden har under sin ligakarriär totalt skjutit 40 procent från trepoängsland. För säsongen blev det minskad speltid, knappt 21 min./match, för Rönnqvist som guldsäsongen 2016/2017 med Luleå hade 26 min./match.
2017/2018 fick han ihop snittet 11,3 poäng och 2,5 assists.

– Det ska bli väldigt roligt att få komma till Jämtland Basket. Otroligt att fansen har samlat in pengar till en spelare och att den spelaren blev jag, det känns hedrande. Jag har alltid tyckt att Östersund har varit bland de roligaste bortamatcherna i ligan. Det verkar finnas ett stort engagemang i staden och alltid bra tryck på läktaren, säger Adam Rönnqvist i ett pressmeddelande

– En enormt viktig rekrytering för Jämtland eftersom det alltid varit svårt att få svenska spelare av landslagsklass att flytta hit. Luleå hade samma problem i början och det är inget annat än en ren ekonomisk och geografiskt fråga, säger Jämtlands coach Torbjörn Gehrke.

Affären har gått i lås genom insamling i Östersund där klubben fått hjälpt av BKV (Basket Korgens Vänner). Redan för en månad sedan hade privatpersoner samlat ihop 220.000 kronor – med målet 250.000 – för ett bra nyförvärv till Jämtlands ligalag.

Coach Torbjörn Gehrke utlovar en position som startspelare för Adam Rönnqvist.

– Adam är, som jag sa i en artikel för ett eller två år sedan, en av Sveriges absolut bästa svenska spelare. Han har en fysiskt kapacitet och ett sätt att kunna avsluta offensivt jag inte sett hos någon annan svensk spelare.

Gehrke lägger ut texten mera på klubbens hemsida;

– Hos oss i Jämtland kommer Adam få något som han inte kunnat få i Luleå eller kan få i Norrköping. I Luleå kommer han alltid att vara ”tvåa” bakom Eric Elliott, Håkan Larsson eller Dennis Aulander oavsett vad han gör. I Norrköping finns det redan SM Guld på väggarna och dessutom både en Kjellbom och Lindqvist i omklädningsrummet. I Jämtland blir det för Adam som att gå på månen! Han blir vår Niel Armstrong om han lyckas. Utmaningen för Adam blir att ta Jämtland och sitt ”Starfleet – where no man has gone before”!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.