Silly: Plockar in rutin

Wetterbygden Stars är liganykomling med ganska oerfaret gäng spelare – något som nu åtgärdas då klubben plockar in rutin genom att värva Mantas Griskenas från Nässjö Basket. Tvåmetersmannen från Litauen är 33 år och har i Sverige gjort tre säsonger i Södertälje och tre i Nässjö. På alla matcher under sex ligasäsonger ligger han på snittet 11 poäng och 5 returer. I trepoängsskyttet nådde forwarden förra säsongen sin högsta siffra hittills med 46,9 procent (46 av 98).

– I Mantas får vi in nödvändig rutin i laget, en härförare som vet vad detta handlar om och som kan gå i täten när det blåser lite snålt, Mantas kommer i den bemärkelsen vara en axel att stödja sig emot för våra yngre spelare som inte varit uppe på denna nivå tidigare. Det finns ingen i Svenska Basketligan som kommer kunna lämna Mantas Griskenas fri på trepoängslinjen vilket naturligtvis kommer öppna upp för kreatörer som Joaquin Portugues och Guim Exposito. Det ska bli grymt spännande att se vad en nytändning i form av en ny miljö kan göra med Mantas Griskenas spel och karriär, säger sportchefen Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

– Jag har alltid älskat utmaningar och det vore naivt att tro något annat än att vi som nykomlingar inte har en monumental utmaning framför oss på alla sätt och vis, säger Mantas Griskenas, som skrivit på ett kontrakt som gäller 1+1 år.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.