Klart: Grekisk pusselbit

Förra säsongen fick vi se Alexandros Varytimiados i Umeå BSKT. Nu har Jämtland Basket hittat en grekisk pusselbit till sin trupp inför 2018/2019. In kommer Nicholas Paulos från grekiska A2 och laget Psychiko i Aten.

Jämtlands coach Torbjörn Gehrke presenterar sitt senaste nyförvärv;
”Nicholas skall alltså ersätta spelare som Jaan Puidet och Preston Purifoy och lite av Niklas Larsson. Vi har ju redan Adam Rönnqvist på plats vilket vi räknar med kommer att höja vår kvalitet, utan att för den delen dissa de spelare vi tidigare haft. Vi räknar dock iskallt med att Adam kommer hit för att ta oss till nästa nivå och vi förutsätter att även Nicholas kommer göra samma sak! Bredvid sig på vingen får Adam således Nicholas Paulos. En utpräglad trepoängsskytt som är stor för sin position.”

Mera Gehrke; ”Nicholas skall och kan springa golvet i snabba uppspel som Jaan och skjuta treor som Preston samt spela försvar på flera positioner som Jaan, Niklas och Preston!!”

Tvåmetersmannen Nicholas Paulos spelade collegebasket i USA med  University of North Carolina at Greensboro. Han är vad man kan kalla en jänkare med grekiskt pass.
Förra säsongen med Psychiko i grekiska andraligan snittade han på drygt 31 min/match 13,9 poäng, 5 returer och 1 assist. Från trepoängsland sköt han 42,1 procent.

I Jämtlands lagbygge saknas nu en pusselbit – en pointguard.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.