Några noteringar

Några noteringar;

Anledningen till att Elin Eldebrink inte spelade någon av helgens träningslandskamper var en lättare hjärnskakning som hon ådrog sig under landslagets träningsläger i Ockelbo förra veckan.

x x x x x

Luleås Jonatan Arvidsson stickar över till andra sidan den stora pölen för att spela collegebasket med Eastern Wyoming.
– Om allt går som jag hoppas blir det fyra år. Men det första året blir avgörande. Jag måste leverera, annars kommer jag inte in på någon av de större skolorna, säger guarden till Norrbottens Media. Förra säsongen i svenska ligan fick Jonatan Arvidsson inhopp på fem min/match (19 matcher) för BC Luleå.

x x x x x

Nässjö Basket var tidigt ute med en inledande försäsongsmatch mot Högsbo från superettan. Ligalaget vann såklart stort, hela 116-62. Nässjö bombade iväg trepoängsförsök och hade finfint facit med  22 av 41 (53%). Den tidigare Umeå BSKT-guarden Robin Alm fick ihop 22 poäng för Nässjö. Felix Terins (kommit från Norrköping) 16 poäng. Jänkartrion scorade så här;  Marquis Jackson 23, Franklin Williams Jr 17, Dartaye Ruffin 10.

x x x x x

Det är mindre än en månad kvar till det att Sveriges herrlandslag inleder förkvalet till EM-kvalet inför ett hägrande EM-slutspel 2021. Blågult spelar förkval i en trelagsgrupp med Danmark och Vitryssland. Två av tre lag går vidare till EM-kvalet. Sverige börjar borta mot de rödvita danskarna i Ballerup Arena, Köpenhamn den 16 september. Det svenska förbundet säljer billiga biljetter till klubbar för att få över många blågula fans.
– Vi tror på en svensk invasion av Danmark helt enkelt och en fantastisk upplevelse på bortaplan, jag kommer själv skrika mig tokhes, säger SBBF:s marknadsansvarige Johannes Wohlert.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.