Silly: Spanjor med ettårskontrakt

Det gick som bekant inte riktigt vägen för Nässjö Basket med alla importspelare och två gubbar fick lämna innan de kommit. Nu presenterar klubben en import som definitivt inte är amerikan. In kommer spanjoren Tomás Fernandez, 26-årig powerforward/center på 204 cm, med ett färskt ettårskontrakt.

– Vi sökte en spelare som kan spela både på position fyra och fem och Tomás ger oss den möjligheten då Abodu (Medjedoub) behöver en bra rehabperiod innan han åter ansluter till laget i oktober. I Spanien har Tomás spelat i LEB Gold och LEB Silver och med den erfarenheten bör han snabbt komma in i vårt lag och dela med sig av sin kunskap. Han är en mångsidig spelare som kan springa golvet, ta returer i bägge ändar av planen, och öppna upp med sitt trepoängsskott. Taktiskt smart spelare som kan skapa många öppna skott för sina lagkamrater, säger Nässjös coach Jordi Juste i ett pressmeddelande.

Tomás Fernandez kommer närmast från Alicante i spanska tredjeligan LEB Silver, där han 2017/2018 spelade 15 min/match med snittet 5,2 poäng och 2,4 returer.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.